Austrijski Muzej primenjene umetnosti u Beču (MAK) ove godine obeležava 150. godina postojanja i tim povodom predstavlja četiri izložbe.


Izložba „Uzori. 150 godina Muzeja: Od umetničkog zanata do dizajna“ prikazuje razvoj muzeja od njegovog osnivanja 1864. godine kao obrazovne ustanove za umetnost kao zanat do jednog od najvažnijih međunarodnih izložbenih prostora produkcija iz oblasti: primenjene umetnosti, dizajna, arhitekture i savremene umetnosti.

„Kopije. 150 godina Muzeja: Izložba u slici“ je postavka koja u središte pažnje stavlja istorijske i moderne slike izložbi ovog muzeja. Obe izložbe se prikazuju do 5. oktobra. Predstavljena su i dela jednog od vodećih bečkih muzejskih arhitekata, Hansa Holajna. Biće prikazane njegove arhitektonske izložbe kao i prilozi sa Bijenala.

Godina jubileja će se završiti izložbom „Putevi moderne. Jozef Hofman, Adolf Los i posledice“. Izložba će biti otvorena od 10. decembra 2014. do 19. aprila 2015. godine i predstaviće najvažnija dela Jozefa Hofmana i Adolfa Losa izražavajući centralne teme jedne umetničke debate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari