„Novak Đoković“ fondacija sa vrednom donacijom u iznosu od oko osam miliona dinara uključila se u rekonstrukciju dečjeg pozorišta „Boško Buha“ u Beogradu i odlučila da pomogne rekonstrukciju ove institucije i jednim od najvećih ansambala u regionu.

Zahvaljujući donaciji, pozorište će sezonu dočekati sa novim foteljama, binom i scenskim zavesama, koje će biti izrađene skladu sa zakonskim odredbama o bezbednosti dece. Ugovor o donaciji potpisali su juče na sceni pozorišta „Boško Buha“ direktor Milorad Mandić Manda i Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžerka Fondacije.

– Pozorište „Boško Buha“ je jedino dečije pozorište koje nije adaptirano 64 godine, a sanacija koju smo započeli zahvaljujući donaciji prijatelja, uveliko je u toku. Za kompletnu rekonstrukciju ove institucije neophodno je ukupno devet miliona evra, ali zato za sada treba da se pozabavimo dosezanjem bezbednosnih i higijenskih uslova, najbitnije je da će deca i drugi posetioci konačno ući u čistu i, pre svega, bezbednu salu posle 64 godine. Takođe se nadam da će ovaj nesebični potez biti podsticaj i za sve druge koji su u situaciji da pomognu, ne samo „Boško Buhi“ već i drugim institucijama koje svoj rad posvećuju deci i mladima. Generacije koje dolaze su one od kojih zavisi budućnost svih nas, i mi smo dužni da im obezbedimo najbolje moguće uslove za odrastanje – kazao je Milorad Mandić Manda, upravnik pozorišta „Boško Buha“.

Budući da se nisu nadali ovako izdašnoj donaciji na samom početku, pozorišna sezona u „Bošku Buhi“ trebalo je da počne 20. septembra, ali će ipak zbog obima posla koji im je donacijom omogućen, prve predstave na scenu biti postavljene oko 1. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari