Na Festivalu svetskog filma u Montrealu, koji se održava od 21. avgusta do 1. septembra, danas će biti prikazana dva srpska filma – „Travelator“ Dušana Milića i „Čudna šuma“ Sabolča Tolnaija.


Posle nekoliko godina „Travelator“ je prvi srpski film koji će biti prikazan u glavnoj konkurenciji ovog festivala najviše kategorije. Film prati tinejdžera, koga igra Nikola Rakočević, a koji nakon što postane najbolji pucač u video-igrici, postaje profesionalni ubica. Posao ga vodi u Las Vegas, gde je njegova meta zaštićeni svedok koji se obogatio na račun nedužnih ljudi u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije. Pored Rakočevića, igraju i: Boris Isaković, Stribor Kusturica, Goran Šušljik i Slavko Labović, a pojavljuje se i ekipa mladih američkih manje poznatih glumaca.

Milić je prethodno snimio filmove „Jagoda u supermarketu“ i „Guča“.

U programu „Fokus na svetski film“ biće prikazano ostvarenje „Čudna šuma“ Sabolča Tolnaija. Novi film palićkog reditelja inspirisan je pričom „Minotaur“ novosadske spisateljice Judite Šalgo. Ova snažna drama govori o jednoj mađarskoj porodici sa severa Srbije, čiji sin beži iz centra za lečenje od narkomanije. Njegovi roditelji dolaze do saznanja da je njihov sin dugovao lokalnom mafijaškom bosu i pokušavaju da ga pronađu. Svako od njih na svoj način suočava se sa surovom realnošću današnje Srbije. Glumačku ekipu čine: Hermina G. Erdelyi, Robert Tilly, Nenad Jezdić, Siniša Tucić i Jovan Belobrković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari