U bečkom Muzeju primenjenih umetnosti se 18. decembra otvara izložba pod nazivom „Star Wars Identities“, a istog dana u bioskope stiže i sedma epizoda „Ratovi zvezda: Buđenje sile“. Vrhunac ove jedinstvene i interaktivne izložbe jesu i artefakti iz najnovijeg dela ovog popularnog serijala, što proširuje ovu već impresivnu kolekciju. Stormtrooper-kostim prvog reda, publici već omiljeni robot BB-8 Droid i šlem pilota borbenih X-Wing letelica samo su deo izložbe koja se po prvi put održava u austrijskoj prestonici.

Izložba koja je oduševila 1,2 miliona posetilaca širom sveta organizuje se u saradnji sa producentima iz „X3 Productions“ iz Montreala i kompanijom „Lucasfilm Ltd“. Pritom se služe zbirkom iz Lukasovog muzeja narativne umetnosti iz Čikaga, kako bi predstavili naučne komponente na osnovu identiteta likova iz Ratova zvezda.

Ova bogata zbirka kombinovana od interaktivne potrage za sopstvenim identitetom i poučnih naučnih sadržaja stvorila je izložbu „Star Wars Identities“. Na izložbi će između ostalog biti predstavljene i dramatične avanture Luka i Anakina Skajvokera, najpoznatijeg bioskopskog otac-sin tandema. Posetioci će imati priliku da bolje upoznaju likove i istovremeno ispitaju sopstveni identitet, postavljajući sebi pitanje, koje nas to sile određuju.

Izložba će biti otvorena do 16. aprila 2016. u Muzeju primenjenih umetnosti u Beču, a karte po ceni od 21,95 evra za odrasle (vikendom 24,95 evra) i 15,95 evra za decu (vikendom 17,95 evra) su dostupne na oeticket.com.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari