Kao simbol uspešne fiskalne godine, sa radošću saopštavam da smo počeli polako da kupujemo muzičke instrumente. Jedan veliki klavir za Veliku scenu, jedan za scenu „Raša Plaović“ i pijanino za Muzej Narodnog pozorišta.

 Visok umetnički nivo učinio je da naša sezona bude posećena, publika je to prepoznala i ukazala poverenje – kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić. Tom prilikom on je istakao da se saradnja sa Upravnim odborom od naredne sedmice nastavlja po planu.

– Nije bilo razloga za prošlonedeljne nervozne napise. Po preporuci Nadzornog odbora, mi smo sačekali da se rad Upravnog dovede u redovno stanje i prvom prilikom nastavljamo uspešnu saradnju.

Moram da istaknem i da sam pre dva meseca, kada mi je istekao v.d. mandat, pokrenuo pitanje konkursa i on će biti raspisan već u januaru. Čekali smo samo da završimo sve unapred zakazane obaveze – kazao je Savić i zaključio da je jedina „senka“ na tom konkursu što ovoga puta neće biti sprovođena anketa među zaposlenima, kako je to prethodno preporučilo Ministarstvo kulture.

– Narodno pozorište ima 700 zaposlenih i njihova reč dala bi verodostojnu sliku stvarnosti u ovoj kući, ali to je stvar UO i Ministarstva, videćemo još kakva će biti njihova konačna odluka – smatra Savić.

Narodno pozorište imalo je tokom 2014. šest premijera i obnova drama, tri opere i dva baleta, učestvovalo je sa velikim uspehom na brojnim smotrama i festivalima u zemlji i svetu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari