U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ u Kraljevu se danas i sutra, na dve lokacije, po četvrti put zaredom, organizuje festival mladih pod nazivom „Strit art“. Mladi stvaraoci iz Kraljeva i njihovi gosti iz drugih gradova okupljeni oko Likovne radionice, Škole gitare, Sitiker-arta, plesnih grupa, akrobata i drugih vidova kreativnog izražavanja mladih tokom dva dana trajanja festivala pokušaće da daju svoj, originalni, kreativni odgovor na temu „Čekajući ledeno doba“.


„Reakcije na globalni fenomen klimatskih promena mogu i treba da budu i lokalne aktivnosti poput ovog festivala, koji kod mladih treba da izazovu aktivnosti u fazama: Reaguj – Upozori – Spreči – Pohvali“, kazala je Snježana Terzić, direktorka Kulturnog centra „Ribnica“ u Kraljevu, na konferenciji za štampu kojom je najavljen festival.

Pored takmičenja skejtera, crtača grafita, plesača, predstavljeni dvodnevni program festivala obiluje nizom žanrovski raznovrsnih muzičkih događaja na kojima će nastupiti i poznate muzičke grupe poput Eyesburn, S.A.R.S, Rema Luda kuća, Militanti, Sick soul…

Tokom festivala biće dodeljene i nagrade za najbolje radove u oblasti stripa, karikature, fotografije i kratkometražnog filma, koji su obrađivali temu ovogodišnjeg festivala, a koji su dostavljeni žiriju do 22. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari