Ministarstvo kulture i informisanja prihvatilo je opravdanu inicijativu Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu za razrešenje direktora Jovana Despotovića i prosledilo je Vladi Srbije na hitno konačno odlučivanje, navodi se u saopštenju dostavljenom juče iz Ministarstva medijima. U međuvremenu, preduzeto je sve da bi u Muzeju bio obezbeđen kontinuitet rada i rukovođenja.


„Ministarstvo insistira da se Muzej savremene umetnosti maksimalno angažuje kako bi se na najtransparentniji i najefikasniji način upotrebila sva obezbeđena sredstva iz budžeta Republike Srbije za rekonstrukciju i adaptaciju Muzeja i radovi završili u što kraćem roku“, ističe se u saopštenju uz podsećanje da je završetak rekonstrukcije ovog, kao i Narodnog muzeja, „najviši prioritet Ministarstva“ i napomenu da će „Ministarstvo tu obavezu, koju je preuzelo na sebe, neizostavno ispuniti uprkos svim odugovlačenjima i opstrukcijama različitih interesnih grupa“.

U Muzej savremene umetnosti je upućena Interna revizija radi kontrole finansijskog poslovanja i utroška budžetskih sredstava u 2014. i 2015. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari