Spojili smo nešto što je najveća dragocenost koju imamo kao zemlja – mladost i nove i sveže ideje – rekao je Dušan Petrović ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Muzeju Pošte, na otvaranju izložbe nameštaja nagrađenih mladih dizajnera koji su odabrani kao najbolji na konkursu Vlade Republike Srbije i Niš Art Fondacije. Petrović je ukazao da je Radovan Lale Đurić, slikar i osnivač NAF-a, izneo briljantnu ideju koja je postala deo stvarnog života i zahvalio se ljudima iz Simpa koji su u svojoj fabrici pomogli mladim talentima u realizaciji svojih vizija.

Petrović je podsetio i na reči Zorana Đinđića da je razlika između bogatih i siromašnih nacija u tome što siromašne nisu sposobne da koriste svoje resurse a bogate jesu. – Verujem da je ovo neosporan dokaz da mi možemo da budemo jedna bogata nacija – zaključio je Petrović.

A radove pobednika konkursa – Zorana Mojsilovića, Karoline Čileg, Vesne Pejović i Jelene Marojević i Milice Marić pozdravili su rečima hvale i članovi žirija: Radovan Lale Đurić, Neda Arnerić, Jovan Ćirilov, i Goran Ćirić, direktor Pošte Srbije.

– U ovom prostoru vidimo talenat onih koje je trebalo pronaći – kazao je Ćirić, dodavši da najveće zasluge za to ima umetnik druženja i pronalaženja prave energije Radovan Lale Đurić.

Tu energiju mogli su da osete i posetioci izložbe koji su s pažnjom razgledali oko 50 nesvakidašnjih komada nameštaja – od Dramatične sofe, preko police Uklapanje i komode Drveni grad, pa do sofe Lom.

Ceo projekat od ideje, preko konkursa žiriranja radova i njihove realizacije, do izložbe nosi naslov Obnovimo drvnu industriju Srbije i ima za cilj da poveže industriju i dizajnere, kao i da doprinese racionalnom i svrsishodnom korišćenju šumskih potencijala. Ovu akciju svojim prisustvom podržali su na otvaranju izložbe premijer Srbije Mirko Cvetković, Dragoljub Mićunović, Srđan Šaper, Branka Prpa, Svetislav Basara, Tihomir Arsić i brojne poznate ličnosti iz društvenog i kulturnog života grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari