Festival književnosti Think Tank Town održava se osmi put od danas do 4. oktobra; najveća nekomercijalna regionalna književna manifestacija počinje svakog prvog četvrtka u oktobru i traje do subote, a ovogodišnja tema festivala je književnost i muzika, sa sloganom „Muzika reči“.


Think Tank otvara gost iz Zagreba, Aleksandar Stanković, autor najgledanijeg tok-šoua u regionu „Nedjeljom u 2“, koji će, pored svog novinarskog rada sažetog u knjizi „Sto faca i Aca“, predstaviti i svoje knjige poezije: „Uglavnom su me voljele starije gospođe“ i „Igor Mandić na Mjesecu“.

Leskovačkoj publici će se predstaviti i Ivana Stefanović sa svojom knjigom „Muzika od ma čega“, uz pomoć Gojka Božovića, književnika i izdavača, i Bojane Dimković, pijanistkinje. Tu su još i „Četiri jahača srbokalipse“ sa svojom knjigom aforizama, Milan Janković i „Dosije Golubić“, Pavle Zelić sa „Peščanom hronikom“ i, naravno, najava festivalskog izdavaštva za sledeću godinu.

Muzički deo programa će, pored Bojane Dimković, koja izvodi kompozicije Ivane Stefanović, upotpuniti i Gudački trio Stringart, Duo Harmonika i gosti iz Niša Sunny Day.

Festival, po starom dobrom običaju, zatvara Ljuba Živkov (Retrovizor), koji će predstaviti svoju novu knjigu i publici uputiti „Novu poslasnicu Leskovčanima“. Sva događanja će se održati u kafe-klubu „Marfi“ i klubu „Gruv“; predstavljanja će počinjati u 18 i završavaće u 21 sat.

Za razliku od Ministarstva kulture, koje veruje da ovaj festival jeste vredan pomoći Ministarstva, Grad Leskovac svojim odlukama tvrdi da Think Tank Town ne zaslužuje pomoć grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari