Džordž Kluni, Džoni Dep i Zek Ejfron su među najsjajnijim holivudskim zvezdama, ali u 2015. godini njihova imena su vezana za najveće bioskopske promašaje. Oni se priključuju Bredliju Kuperu, Šonu Penu i Bilu Mareju na Forbsovoj listi najneuspešnijih filmskih ostvarenja baziranih na procentu zarade od budžeta kojeg su ovi filmovi uspeli da vrate u bioskopima do 18. novembra.


Na prvom mestu po neuspešnosti je Marejeva oktobarska komedija „Rock the Kasbah“ sa 2,9 miliona dolara zarade od procenjenih 15 miliona dolara produkcijskih troškova. Penov triler „The Gunman“ je koštao 40 miliona, a u martu je uspeo da zaradi samo 10,7 miliona, što je bilo dovoljno za drugo mesto. Kluni nije uspeo da spase futuristički „Tomorrowland“, mada je zaradio 209 miliona. Film je koštao 190 miliona dolara, ne računajući troškove marketinga, tako da je 14. na listi ovogodišnjih najneuspešnijih ostvarenja.

Efronov dens film „We Are Your Friends“ je osmi po neuspešnosti, a Depov akcioni „Mortdecai“ je deseti, dok je romantična komedija „Aloha“, bez obzira na dve zvezde – Kupera i Emu Stoun, uspela da zaradi 37 miliona i tako pokrije budžet od 26,3 miliona dolara, ali je sve to ipak premalo za očekivanja studija i zvezde tog kalibra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari