Velikom paradom učesnika i građana juče je otvorena peta po redu obnovljena „Nušićijada“ u Ivanjici. Program koji će trajati do 31. avgusta u znaku je obeležavanja 150 godina od rođenja Branislava Nušića.

Tako će u okviru manifestacije, pored predstave „Rođendan gospodina Nušića“ Zvezdara teatra po tekstu Dušana Kovačevića i režiji Nebojše Bradića, koja je izvedena na otvaranju, biti i „Doktor Nušić“ Kruševačkog i Somborskog narodnog pozorišta, u režiji Kokana Mladenovića, ali i drugi programi posvećeni velikom dramskom piscu.

Festival će obeležiti i najmasovnije čitanja Nušića, kao i gostovanje predstavnika nušićevskog duha danas – Zoran Kesić i redakcija Njuz.net. Što se tiče muzike, možda je najzanimljiviji koncert koji će održati Manjifiko i Umetnički ansambl Vojske Srbije „Stanislav Binički“ pod nazivom „Od klasike do popularne filmske muzike“, koji će održati kao nacionalnu premijeru.

Kao i prethodne i ove godine domaćin posetiocima Nušićijade biće glumac Pozorišta na Terazijama Milan Milosavljević u ulozi Nušića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari