U dnevnom listu Danas 28. avgusta objavljen je tekst pod nazivom „Tasovac da promeni pravac“ autora Aleksandre Ćuk i Aleksandre Malušev.

U samom tekstu, pri kraju, navedeno je: „Jovan Despotović, direktor Muzeja savremene umetnost, koji je na tu poziciju došao upravo zahvaljujući pomenutim javnim konkursima…“, što nije tačno, ističe predsednik UO MSUB Mihailo M. Petković u ispravci poslatoj redakciji.

„Na javnom konkursu koji je raspisao Upravni odbor MSUB, a koji je objavljen 2. oktobra 2013. godine, UO izabrao je Vladislava Šćepanovića za kandidata za direktora uz podršku 92 odsto zaposlenih. Odluka je zavedena pod br. 01-2/156 od 4. novembra 2013. i u skladu sa odlukom 35. zakona o kulturi Republike Srbije upućena Ministarstvu kulture i informisanja, radi imenovanja. Do 26. juna 2014. godine (skoro 8 meseci) Ministarstvo kulture i informisanja nije se udostojilo da ili prihvati predlog UO MSUB i imenuje kandidata za direktora ili odbije imenovanje. Jovan Despotović nije izabran za direktora Muzeja savremene umetnosti, na pomenutom javnom konkursu, već je odlukom Vlade Republike Srbije, 26. juna 2014. godine imenovan za vršioca dužnosti direktora MSUB. Zbog nedorečenosti Zakona o kulturi, Tasovac je sačekao da tadašnjem vršiocu dužnosti direktora MSUB Vladislavu Šćepanoviću, istekne mandat i bez ikakvog obrazloženja, imenovao za v. d. direktora ovog puta Jovana Despotovića (koji je konkurisao za direktora MSUB, ali ga UO nije izabrao)“, navodi se u ispravci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari