Izdavačka kuća Kreativni centar ove godine 10. put samostalno učestvuje na Frankfurtskom sajmu knjiga, koji će se održati od 14. do 18. oktobra. Kreativni centar je i ove godine ušao u uži izbor za nagradu „Najbolji evropski udžbenik“ (BELMA), u kategoriji materijala za predškolce sa radnim listovima „Ja u vrtiću“ Slavice Marković i Simeona Marinskovića.

Ovaj beogradski izdavač je dosad pet puta nagrađivan na Frankfurtskom sajmu, poslednji put nagradu BELMA dobio je prošle godine takođe za radne listove za predškolce Simeona Marinkovića i Slavice Marković „Veseli vrtić“.

Nagradu BELMA dodeljuju Frankfurtski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija, Evropsko udruženje izdavača udžbenika, čiji je Kreativni centra član od 2005. godine. Svečano proglašenje pobednika tradicionalno će se održati prvog dana Sajma knjiga u prostoru Obrazovnog foruma u Frankfurtu. Knjiga Kreativnog centra „Koga se tiče kako žive priče“, čiji su autori Dejan Aleksić (tekst) i Maja Veselinović (ilustracije), nedavno je dobila oznaku „Beli gavranovi“ (White ravens) i ušla u Katalog Međunarodne biblioteke za decu u Minhenu.

– Kreativni centar na ovom sajmu će imati svoj štand, koji će, kao i prethodnih godina, biti mesto za razmenjivanje iskustava i utisaka s mnogobrojnim izdavačima, kao i za predstavljanje novina iz sopstvene produkcije. Nastup u Frankfurtu je prilika i za susret sa poslovnim partnerima sa kojima je Kreativni centar ostvario kontakte na Međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji, na kojem izlaže već 14 godina – najavio je Dejan Begović, direktor za strana prava u Kreativnom centru.

Prema njegovim rečima, ovaj izdavač je za Frankfurt pripremio nova izdanja – slikovnice iz edicija „Ko? Šta? Gde?“ i „Šta sve Ana zna“, radne listove za predškolski uzrast, kao i „50 eksperimenata iz hemije“ iz edicije Popularna nauka i izdanja za roditelje „Prva godina u džepu“, „Težim putem do roditeljstva“ i „Put ka uspešnom dojenju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari