Reditelj Ljuboslav Majera biće predsednik žirija na predstojećem 59. Sterijinom pozorju, koje će 26. maja u 20 sati svečano otvoriti glumac Nebojša Dugalić, koji je, takođe, izabran za jednog od članova petočlanog žirija.

Pored njih dvojice, u žiriju će biti rediteljka Anđelka Nikolić, književnik Slobodan Tišma i Boban Jevtić, pozorišni kritičar koji je prošle godine na Sterijinom pozorju dobio nagradu za najbolju pozorišnu kritiku. Sastav žirija saopšten je juče na konferenciji za novinare, a Miroslav Radonjić, pomoćnik direktora Sterijinog pozorja, istakao je da je ova institucija posebnu pažnju obratila na to da niko od članova žirija ne bude na bilo koji način u sukobu interesa, kao i da su svi izabrani članovi kompetentni, a da se vodilo računa i o tome da su oni kao stvaraoci „u dosluhu sa ovogodišnjom selekcijom“ koju je uradio Igor Bojović.

Ana Tasić i Svetislav Jovanov biće voditelji Okruglog stola kritike koji će i ove godine biti u Gornjem foajeu scene „Jovan Đorđević“ svakog dana od 11 sati, a Radonjić je najavio i da će 26. maja u 19 sati u Donjem foajeu scene „Pera Dobrinović“ biti otvorena izložba Trijenala pozorišne fotografije čije je žiriranje obavljeno pre dva dana.

Organizatori najavljuju izuzetno bogat prateći program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari