Najnagrađivaniji i najtalentovaniji mladi muzičari koji su se usavršavali u protekle dve godine u okviru ArtLink – Sosijete Ženeral ciklusa za mlade talente održali su sinoć u Skupštini grada koncert pod nazivom „Veče laureata“. To su Petar Pejčić, Dunja Kalamir, Vuk i Anja Ovaskainen, David Horvat, Vladimir Aćimović, Una Miljuš, Dušan Dakić i Urmin Majstorović. Tom prilikom mladom hornisti Urminu Majstoroviću uručena je i Nagrada ArtLink – Sosijete Ženeral kao najperspektivnijem mladom umetniku u Srbiji.


Mladi laureat će, takođe, nastupiti zajedno sa svojim gostima i na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 3. januara 2016. u 12 sati, u saradnji sa Centrom za Muziku Kolarčeve zadužbine. Gosti će biti dobitnici nagrade iz prethodnih godina naši istaknuti mladi umetnici violinisti David Horvat, Irena Josifoska, Una Stanić, pijanista Uki Ovaskainen i drugi.

ArtLink je pripremio i poklon za sve posetioce koncerta – najnovije CD izdanje violiniste Davida Horvata, dobitnika nagrade za 2014. Do sada su tu nagradu dobili sada već istaknuti umetnici mlađe generacije, među kojima su violinisti: Stanko Madić, Una Stanić i Natalija Isaković, pijanistkinje Sanja Bizjak, Mirjana Rajić i Sara Vujadinović, čelisti Nemanja Stanković i Irena Josifoska, gitarista Vojin Kocić i drugi. Na programu su bila dela Betovena, Hajdna, Rahmanjinova, Debijisa, Popera i Sibelijusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari