ArtLink Ciklus za mlade talente predstavlja program kojim se mladim talentima do 15 godina pruža jedinstvena prilika da putem audicija zasluže aktivno učešće u kreativnim muzičkim radionicama koje vode naši renomirani muzički umetnici. Posebnost ovom projektu daje mogućnost da mladi talenti kreiraju nove ansamble kao i da sviraju u ansamblima sa svojim mentorima.

P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); }P.western { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Andale Sans UI“,“Arial Unicode MS“; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Tahoma“; font-size: 12pt; }

Prvi koncert biće održan 24. maja u 19 sati u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu – koncert na otvorenokm, a narednog dana takođe u 19 sati u Svečanoj sali Skupštine grada.

Na koncertima će nastupiti najtalentovaniji mladi umetnici koji su prošli jednogodišnji program ArtLink-a za mlade talente, svirajući u ansamblima i nastupajući na različitim koncertima.

Ovoga puta četvoro mladih violinista – Aleksa Jovanović, Dunja Kalamir, Jelena Horvat, Marija Tunić imaće priliku da nastupe kao solisti sa ArtLink kamernim ansamblom u kome će svirati mladi talenti sa svojim mentorima.

Na programu će biti dela Baha, Paganinija i Montija. Dirigent će biti Đorđe Stanković, a koncert majstor Katarina Kovačevski. Umetnički direktor i autor ovog projekta Jovanka Višekruna Janković.

Program: J.S.Bach: Koncert za violinu a-mol, I stav; J.S. Bach: Koncert za dve violine d- mol, I stav; N. Paganini: II koncert za violinu, II i III stav; V. Monti: Čardaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari