„Čudesni Spajdermen 2“ je svakako pod pritiskom da mora da ostvari dobar rezultat. Koliko dobar? Sudeći po izjavi potpredsednice Sonija Ejmi Paskal, cilj je da film zarad milijardu dolara u celom svetu. Ambiciozan plan, svakako.

Prethodnik – „Čudesni Spajdermen“ iz 2012. godine je zaradio 752 miliona dolara, a prethodna trilogija Sema Rejmija se kretala između 783 i 890 miliona dolara. Za sada su samo četiri filma, rađena po stripovima, prešla sumu od milijarde dolara zarade u svetu – „Osvetnici“, „Ajronmen 3“, „Mračni vitez“ i „Uspon mračnog viteza“.

Soni je dosta uložio u „Čudesnog Spajdermena 2“ – preko 400 miliona dolara u produkciju i marketing. Izgleda da će mu se to i te kako isplatiti. Prvi film, u novoj franšizi, debitovao je sa 62 miliona dolara, a za nastavak se predviđa da će u ulaznoj nedelji zaraditi 100 miliona. Koliko će trajati – to je pitanje. Novi Spajdermen stiže u okviru sa „Kapetanom Amerika: Zimski vojnik“, koji je dobio odlične ocene kritike, za razliku od pomešanih ocena za poznatog superheroja – mada većina američkih kritičara tek treba da se oglasi.

Pored toga novi Spajdermen ima dve nedelje pre dolaska „Godzile“ i tri nedelje pre izlaska filma „X-Men: Dani buduće prošlosti“, koji ciljaju na sličnu publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari