Premijerno izvođenje plesne predstave sačinjene po motivima novele „Uspenje i sunovrat Ikara Gubelkijana“ Borislava Pekića zakazano je za 30. novembar u 20 sati u Bitef teatru.


Svoju životnu priču Ikar ispoveda negovateljici koja posle udesa brine o njemu. Ovaj sadržaj je bio za one koji polažu na činjenice. Međutim, ova priča je metafora puna simbola; poklonjenje umetnosti sazdane od estetike, emocija i likovnosti, koja ne izostavlja racio jer kako bi se inače stvorila takva sinergija. Kod autora postoji određena koncepcija koja se u toku stvaranja, u direktnom kontaktu sa igračima koji nisu samo objekti za realizaciju dela, već kreativni umetnici, menja prema trenutnoj inspiraciji koju stvara taj kontakt. Pekićeva sjajna novela je poslužila kao podsticajna ideja za jedno novo igračko delo, jer pisac ima reč, a koreograf pokret.

Autor je Katarina Stojkov Slijepčević, muziku potpisuje Aleksandra Đokić, a scenografiju i kostime takođe Katarina Stojkov Slijepčević. Kostime je izradila Vitoria Faso, a video rad, Branko Slijepčević. Igraju Ricardo Campos Freire, Ana Ignjatović Zagorac, Nataša Gvozdenović, Vlada Čubrilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari