Jedna od najlepših glumica, u medijima često označavana kao seks ikona bivše Jugoslavije, Savina Geršak, otvoriće treći Festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju večeras u 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra Trebinje. Ovo je njen prvi boravak u regionu posle 30 godina.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


Festival će početi premijerom filma „Hercegovina“, autora Ivana Čolaka, a u produkciji japanske agencije za međunarodnu saradnju /JICA/, nakon čega će uslediti dodela nagrade Zlatni platan glumcima Nedi Arnerić i Petru Božoviću. Ovo je priznanje za izuzetan doprinos evromediteranskoj kinematografiji a prethodni dobitnici su diva jugoslovenskog filma Milena Dravić i legendarni italijanski glumac koji je neretko igrao u ostvarenjima YU kinematografije Franko Nero.

U nastavku programa, iste večeri, slijedi projekcija filma „Čudo neviđeno“, autora Živka Nikolića, u kojem igraju Savina Geršak i Petar Božović.

Tokom sedam festivalskih dana biće prikazano dvadesetak filmova u nekoliko programskih celina: mediteranski film, evropski film, novi srpski film i Hercegovina na filmu. I ovog puta brojni filmski umetnici, ne samo iz regiona već i šire, biće gosti festivala.

Ulaz na sve projekcije je slobodan. Festival organizuju Tangram centar iz Beograda, Alpe Adria Culture Network i Kulturni centar Trebinje, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Grada Trebinja i Uprave za dijasporu Srbije, a uz podršku Elektroprivrede RS i Hidroelektrana na Trebišnjici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari