Glumica Sofija Loren, italijanska nacionalna ikona, napunila je 80 godina, a rođendan slavi uz novu knjigu memoara. Na 300 stranica knjige „Juče, danas i sutra – moj život“, ona je zaronila u kovčeg sećanja kako bi upecala stare fotografije, pisma i beleške od čuvenih ljudi kao što su Keri Grant, Frenk Sinatra, Odri Hepbert i Ričard Barton.

Rezultat su – mnoštvo sočnih priča, kao što je ona kada joj je Grant sugerisao da se mole kako bi doneli pravu odluku kada su se zaljubili na filmskom setu.

Knjiga može da se čita i kao „ko je ko u filmskom svetu“ u poslednjih 60 godina, jer hronološki prati život ove južnjakinje koja je od „čačkalice“ (bila je izuzetno mršava kao dete) postala jedna od najglamuroznijih zvezda.

Sam naslov knjige dolazi od trodelne antologije Vitorija de Sike, iz 1963. godine, u kojoj je Sofija Loren igrala tri različite uloge. Reč „sutra“ je njen način da kaže da sa njenom karijerom nije gotovo. Njen poslednji film „Ljudski glas“ Žana Koktoa izašao je prošle godine.

U čast ove žene, koja je dobila dva Oskara, jedan italijanski kanal će cele nedelje prikazivati samo filmove u kojima je ona glumila – od „Dve žene“ De Sike iz 1961. godine, koji je bio njen debi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari