Film „Spomenik Majklu Džeksonu“ scenariste i reditelja Darka Lungulova nagrađen je specijalnim priznanjem, nagradom za najbolji scenario na dvanaestom Festivalu filmske komedije u Monte Karlu, koji je zatvoren sinoć svečanom dodelom nagrada. Nagradu za životno delo dobio je počasni gost festivala, američki reditelj srpskog porekla Piter Bogdanovič, čija je komedija „She’s Funny That Way“ svečano otvorila festival van konkurencije. Na gala ceremoniji nagrade za životno delo dobili su, između ostalih, i legende evropskog i svetskog filma, glumci Ursula Anders, Đankarlo Đanini i Franko Nero.

– Drago mi je da sam dobio nagradu na festivalu koji neguje filmsku komediju kao način da se o ozbiljnim temama progovori drugačije, a da se pritom ne izgubi emocija. Još veća mi je nagrada što sam upoznao reditelja Pitera Bogdanoviča i sa njim „delio pozornicu“ dok smo jedan drugom čestitali. Njegov film „Poslednja bioskopska predstava“, u koji sam se zaljubio još kao dvanaestogodišnjak, jedan je od razloga što se bavim filmom – izjavio je Darko Lungulov.

U žiriju festivala u Monte Karlu bili su italijanski reditelj Đovani Veronezi (predsednik žirija), filmski kritičar Lee Maršal (Screen International) i francuski reditelj Klod Zidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari