U okviru svoje evropske turneje, Thomas Lehn, analogni sintisajzer (nemački improvizator i kompozitor), i Benoit Moreau, toypiano i elektronika (švajcarski improvizator), koji su pre par godina počeli da sarađuju kao duet, održaće koncert u Kulturnom centru Rex večeras od 20.30.


Thomasa Lehna domaća publika je imala priliku da upozna na nastupima u okviru Ring Ring festivala u dva navrata, a u pitanju je jedan od najznačajnijih izvođača elektronske muzike danas. Benoit Moreau je dugogodišnji član ansambla Rue du Nord iz Lozane, a pre par godina je u okviru Swiss Balkan Creative Music Workshop imao turneju i sa našim uzdanicama, Svetlanom Maraš, Robert Roszom i Luka Toyboy-em. Zvučna istraživanja ove dvojice inovatora su s jedne strane inspirisana grafički notiranim kompozicijama nastalim na osnovu crteža Hidenori Motooka i tekstova koje je napisao Samuel D., a s druge strane improvizacija kreće iz toypiana i kroz elektronske naprave hrani analogni sintisajzer, koji svira Lehn.

Ovaj koncert je odlična najava za festival Ring Ring, koji će sledećeg meseca po 19. put biti održan u Beogradu. Ovaj koncert je ostvaren u saradnji sa Gete Institutom u Beogradu, uz podršku koju su dali grad Lozana i švajcarska Pro Helvetia.

Ulaznice se mogu kupiti u Kulturnom centru Rex, po ceni od 250 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari