Nova tehnologija High Frame Rate stiže u Srbiju, u bioskope Roda Cineplex u Beogradu i Arena Cineplex u Novom Sadu, kao i u mrežu mobilnih bioskopa Mobil 3D Cinema, najavila je beogradska kompanija Art Vista.

Prvi film koji će biti prikazan u High Frame Rate tehnologiji biće „Hobit: Bitka Pet Vojski“, i to predpremijerno u noći između 10. i 11. decembra u 00.05 sati.

Reditelj Piter Džekson i završnim delom filmskog serijala po Tolkinovom romanu ponovo pomera granice produkcije. Skoro 80 godina u bioskopima je bila prisutna tehnologija koja se bazira na projekciji 24 slike u sekundi, a sada nove čari donosi projekcija 48 slika u sekundi. Kod HFR tehnologije se radi o novom postupku rukovanja kamerom koji omogućuje snimanje i prikazivanje dvostruko većeg broja slika u sekundi. Iz tog razloga su pokreti u filmu dočarani realnije, a kvalitet 3D projekcije biće još bolji.

Dodatni kvalitet koji donosi HFR se u najvećoj meri vidi kod brzih scena u filmu, kao i kod kretanja kamere dok prati određeni objekat ili osobu u sceni. Senzacionalan bioskopski doživljaj je zagarantovan upravo kod 3D filmova, jer je pozadina savršeno oštra, pa se time 3D efekat značajno pojačava.

U trećem nastavku filma, odlučujuća bitka u Srednjoj zemlji se vodi ispod planine Erebor. Ona donosi povratak zmaja Šmauga, koga je poznata družina u prethodnom nastavku proterala iz njegovog staništa. Ljuta i opasnija nego ikada, ova neman će biti stalna pretnja stanovnicima Dugog jezera. Dok će Torin biti opsednut ponovo osvojenim blagom, Gandalfa će brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona.

Art Vista je najavila turneju u više od 100 mesta širom Srbije posredstvom mobilnih ekipa „Mobil 3D Cinema“. Samo publika odabranih bioskopa u svetu biće u mogućnosti da uživa u magiji koju donosi najnovija tehnologija gledajući novi nastavak „Hobita“ sedam dana pre svetske premijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari