Iako uglavnom izbegavam da provirim u odeljak gmaila koji neumorno skuplja ponude za sve jeftinije proizvode i usluge, s vremena na vreme sumnjičavo bacim pogled na neku od desetina pristiglih „kupime“ promocija.

Desilo se, tako, da sam letos bazajući virtuelnom prodavnicom naletela na izazov koji se ne odbija. Superpovoljno korišćenje raznih fitnes gedžeta. Kako je moje druženje sa pilatesom bilo vrlo zabavno kad god je uključivalo neku od sprava nalik onima iz asortimana zastrašujućih Kronenbergovih blizanaca, a izrazito dosadno dok su vežbe podrazumevale samo učešće od tvorca nam datih instrumenata, bez razmišljanja sam kliknula na obojeno polje pored koga je otkucavao sat. Kupila sam termine na power plateu i tako otkrila svoju omiljenu mašinu. Otad nema fizičke aktivnosti koja me obraduje više od dvadeset minuta boravka na njoj.

Nadalje nisam eksperimentisala sa „kupime“ proizvodima. U inostranstvo se obavezno putuje autobusom, što smatram adekvatnim vidom prevoza samo za školske ekskurzije, hrana koju nude suviše mi je italijanska i masna, a vaučeri za usluge lekara mislim da su loši lozovi (verujem da je redak specijalista koji ne smanji doživljaj kad registruje da su vas na prijavnici markirali sa „kupon-pacijent“).

Mada je prva kupovina odlično prošla, nisam bila sklona upuštanju u rizik sa artiklima koje ne mogu da pipnem. Skeptična po navici: hoće biti OK, hoće stići u komadu i sl. Onda sam prekjuče, uglavnom iz lenjosti, počela da guglujem gotova slikarska platna i otkrila da mogu naručiti po prihvatljivoj ceni dimenziju koja mi odgovara. Još paket dostavljaju na kuću. U dogovoreno vreme u kratkom roku, lepo upakovana platna su mi bila u rukama. Nisam se šetala po vetru, nisam ih teglila po ulici. Došla su sama.

Onlajn kupovina ima i edukativne nuspojave jer za mnoge reklame ne znate šta reklamiraju, tako da iz znatiželje pročitate predugačak opis usluge. Da nije ovih mejlova, nikad ne bih saznala za savremene tehnike rada (estetskog) na sebi. Mezoterapija, kavitacija, lifting nanoperfektorom, intralipoterapija, LPG tretman… Trebalo mi je malo vremena da istražim šta se krije iza nepoznatih izraza, ali isplatilo se. Više se ne bojim ni starosti ni celulita. Za par hiljada dinara LPG Cellu M6 Key ukloniće masne naslage i zategnuti kožu. Isto će se postići multipolarnim RF liftingom i kavitacijom, dok će lice izgubiti bore mezoterapijom i hlađenjem hijeluronom, algama ili kavijarom.

To je to. Naučite mnogo, a nekako univerzum složi da iz virtuelne prodavnice izađete zadovoljni, iako tehnički nikad niste ni bili u njoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari