Ja živim na Novom Beogradu i video sam tamo mrtvog psa. Nije ga udario auto, neko ga je namerno ubio. Naiđem i na mrtve mačke i čujem da postoji čovek koji to čini. Onda pomislim na dno… Civilizacija trči za zlatnom teladi i traži zlatne piramide, a oni su u nama samima – kazao je glumac Tanasije Uzunović na jučerašnjoj konferenciji u Narodnom pozorištu, a povodom premijernog izvođenja drame Maksima Gorkog „Na dnu“, najavljenog za 3. oktobar na Sceni Raša Plaović.


Autorski tim predstave, na čelu sa rediteljkom Anom Đorđević, istakao je da je predstava neverovatno aktuelna iako je napisana 1901, „što je dobro za komad, ali loše za civilizaciju“, kako je primetila Ana Đorđević.

Direktor drame Željko Hubač naglasio je da je rad na predstavi za njega bio jedan od najdugotrajnijih procesa, budući da se razvija još od prošle godine.

– Maksim Gorki uz Acu Popovića i Tomasa Berharda zaokružuje ideju sa kojom sam započeo brigu o repertoaru Narodnog pozorišta i uvodi u novu sezonu sa Siranom, Tolstojem i Kišom… – najavio je Hubač.

Uz Tanasija Uzunovića, na sceni su i: Gojko Baletić, Sonja Kolačarić, Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković, Milena Đorđević, Vanja Ejdus, Zlatija Ivanović, Darko Tomović, Nemanja Oliverić, Andrej Šepetkovski i Miloš Đorđević. Dramaturg na predstavi je Slavko Milanović, kostim je radila Lana Cvijanović, dizajn zvuka Vladimir Petričević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari