Ovakve priče ja uvek doživim posebno lično i emotivno, priče o deci koja odrastaju bez roditeljske ljubavi i brige, a time, ljubavi i brige društva… budući da sam i sam veliki deo svog detinjstva proveo tako.

 Oni tako usamljeni, izmaštaju za sebe jedan lepši svet. Bilo mi je drago da imam priliku da u ovom filmu igram ovakvu jednu kurvu. Moja uloga je na strani zla, ali ako to znači da sam uz pomoć svojih kolega koji su bili na strani dobra uspeo da prikažem večitu borbu ova dva, u kojoj samo u filmovima i dečjoj mašti ovo drugo pobeđuje (znamo da u pravom životu to nažalost nije slučaj), ja sam vrlo srećan. U svakome od nas postoji neki zloća, pitanje je samo koliko ćemo ga prikriti i sputati – kazao je Mihailo Miša Janketić na jučerašnjoj konferenciji za medije nakon prve projekcije filma „Peti leptir“ za novinare. Ova moderna bajka sa elementima avanture i mitske borbe dobra i zla, paralelne istorije i mitologije, vodi nas u jedan magični svet do granice onostranog, u kome će Aleksa, dečak sa darom čistih očiju, odigrati svoju najvažniju ulogu u životu.

„Peti leptir“ okupio je neke od naših glumačkih velikana: uz Mišu Janketića tu su i: Marko Nikolić, Petar Božović kao i Tanja Bošković. Uz njih su i deca glumci koji su se prvi put okušali na filmu: Ognjen Orešković kao Aleksa, Petar Racić kao Aleksin najbolji drugar iz doma za nezbrinutu decu i Marija Radojković kao hrabra, pametna i pomalo muškobanjasta Maja. Kuriozitet je da se u filmu pojavljuju i Lana Karaklajić, ćerka Tanje Bošković, Marko Janketić, sin Miše Janketića, kao i Mina Nikolić, ćerka Marka Nikolića.

Premijera filma zakazana je za 23. decembar u Sava centru u dve projekcije – 18.00 i 20.30.

Pun doživljaj

S obzirom da Sava centar ne poseduje odgovarajuću 3D opremu, posebno za ovu priliku biće postavljeno najveće platno od 200m2 kao i snažni 4K projektor. Ozvučenje će biti dodatno pojačano kako bi gledaoci imali puni doživljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari