Izložba „Umetnost u mračnim vremenima“ biće otvorena večeras u 19 sati u Mikser hausu. Jedinstvena je s obzirom na to da obuhvata 101 novinsku karikaturu na temu jugoslovenskih sukoba iz svih perspektiva, kažu organizatori.

 Kreirali su ih, zaista, renomirani karikaturisti i ilustratori s područja nekadašnje zajedničke države, a hronološki njihovi radovi obuhvataju predratni period (1990-1991), period ratova u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj (1992-1995), kao i konflikt i epilog u Srbiji i na Kosovu (1996-2001). Postavku čine 34 ostvarenja karikaturista i ilustratora. To su: Midhat Ajanović Ajan, Borivoj Dovniković Bordo, Aleksandar Dimitrijević, Hasan Fazlić, Dragan Grujić, Mirko Ilić, Rade Ivanović, Aleksandar Klas, Predrag Koraksić Corax, Živko Kozar, Ivo Kušanić, Boris Lekić, Dušan Ludwig, Mojmir Mihatov, Jeton Mikullovci, Miloradović, Senad Nadarević, Đoko Ninković, Orešković, Nikola Otas, Miloš Panić Pančo, Dušan Petričić, Željko Pilipović, Puhin, Goran Ratković, Oton A. Reisinger, Zijad Sakić, Šegvić, Alojz Ševčik, Vojin Stanković, Božo Stefanović, Zoran Tovirac, Jugoslav Vlahović, Aleksandar Zograf.

Izložba „Umetnost u mračnim vremenima“ prethodno je viđena u Sarajevu i Zagrebu, a tokom njenog trajanja u Beogradu biće organizovan okrugli sto, zakazan za sutra u 18 sati, u Mikser hausu. Moderator je Srđan Ćešić, a pored njega će učestvovati i Predrag Koraksić Corax, Aleksandar Zograf i Slavimir Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari