Koncertom nemačkog violiniste Kaja Foglera i pijanistkinje Mirjane Rajić u Madlenianumu, sinoć je svečano obeležena 25. godišnjica od ujedinjenja Nemačke. Koncert je održan u okviru ArtLink Festivala mladih talenata.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Ujedinjenje dve Nemačke bio je značajan korak za budućnost ove zemlje, ali i za ponovno ujedinjenje čitave Evrope nakon Drugog svetskog rata. To je ideja savremene Evrope – saradnja sa komšijama, otvaranje granica, pružanje ruke… Iako i danas radimo na građenju zajedništva Evrope i imamo mnoge nesuglasice, muzika i kultura su ono što nam je zajedničko nasleđe. Možemo da potpišemo bezbroj sporazuma, kulturne veze su te koje države i narode Evrope drže u zajednici – kazao je pred sam početak koncerta ambasador Nemačke u Beogradu, Aksel Ditman i dodao da su festivali poput ArtLinka esencija evropskog nasleđa jer omogućava susretanje i razmenu ljudi i ideja, što mladim talentima omogućava lepšu budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari