Na svečanom koktelu u beogradskom hotelu „Hyatt Regency“ proglašen je šesti laureat nagrade Vip poziva, baletski igrač, koreograf i pedagog Zoran Marković. Nagrada će biti svečano uručena na sceni Opere Madlenianum, u okviru programa 13. Beogradskog festivala igre.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Kao već afirmisani baletski umetnik, Zoran Marković se 2006. pridružio Holandskom plesnom teatru NDT, sa kojim se predstavio i publici na Beogradskom festivalu igre. Stvarao je i nastupao sa nekim od najvećih koreografa današnjice poput Matsa Eka, Pola Lajtfuta, Sola Leona, Jiržija Kilijana i drugima. Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima se posebno izdvajaju nagrada publike na Koreografskom takmičenju u Kopenhagenu, nagrada za najbolju predstavu na festivalu Dance Week u Zagrebu, kao i nagrada za „izuzetnog muškog igrača“ u Australiji. Kao koreograf, zajedno sa Mašom Kolar, potpisuje predstavu „Interval“ za Balet Narodnog pozorišta u Beogradu, „Otelo“ za Bitef Dance kompaniju, zatim naslove „Pronicanje“, „Bonet“, plesne filmove „Color Lab“ i „Srećno posle svega“ i druge baletske predstave. Danas je angažovan u kompaniji Tanc Lucern u Švajcarskoj, sa kojom će se domaćoj publici predstaviti 10. aprila na sceni Opere Madlenianum.

Pod sloganom „Sreća se igra“ trinaesto izdanje Beogradskog festivala igre održaće se u periodu od 19. marta do 10. aprila 2016. u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i Vršcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari