RSSPolitika

Piše: FoNet

Ispred Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana, gde je sedište Republičke izborne komisije (RIK), održan je protest građana koji su se odazvali pozivu opozicionih stranaka povodom sumnji u krađu glasova na izborima od strane vladajućeg režima.

20 4.81 Pročitaj

30/04/2016 18:32 | Beograd

Željko Mitrović održao "moralnu lekciju" liderima opozicije

Piše: FoNet

Direktor i glavni i odgovorni urednik Pinka Željko Mitrović saopštava da je novinarka TV Pink Gordana Uzelacna danas na protestu bila izložena grubom maltretiranju, nasrtanju i vređanju.

15 1.30 Pročitaj


Vukomanović: Dačić ima kontrolu unutar partije

29/04/2016 19:10 | Beograd

Vukomanović: Dačić ima kontrolu unutar partije

Piše: Mirjana R. Milenković

Nije mi namera da rušim Ivicu Dačića sa mesta predsednika Socijalističke partije Srbije zbog izbornih rezultata, jer sam svojevremeno zbog njega i ušao u SPS, ali bi on morao mnogo više da ceni one ljude u stranci koji mu donose glasove, a ne one koji su mu bliže srcu. Smatram, ipak, da bi na sednici Glavnog odbora stranke trebalo temeljno da razmotrimo izborne rezultate i da vidimo ko je za šta zaslužan - kaže za Danas Novica Tončev, član predsedništva SPS i gotovo apsolutni pobednik na lokalnim izborima u Surdulici.

4 2.14 Pročitaj

Nemaju bojazni da će biti ispod cenzusa

29/04/2016 18:47 | Beograd

Nemaju bojazni da će biti ispod cenzusa

Piše: L. Valtner

Pred ponavljanje izbora na 15 biračkim mesta u Srbiji, koji će biti održani u sredu, u koaliciji Dveri/DSS i savezu LDP-SDS-LSV očekuju da bez problema uđu u parlamet, rečeno je Danasu u tim strankama.

6 4.86 Pročitaj

RIK: DSS i Dveri ispod cenzusa za 0,01 odsto

29/04/2016 09:14 | Beograd

RIK: DSS i Dveri ispod cenzusa za 0,01 odsto

Piše: Danas Online - Fonet

Na osnovu obrađenih rezultata za sva biračka mesta, osim za 15 na kojima se izbori ponavljaju, lista Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje osvojila je 48,24 odsto glasova, saopštila je Republička izborna komisija, dok je lista DSS-Dveri pala ispod cenzusa i ima 4,99 odsto glasova. Kada je pročitan taj podatak, lider Dveri Boško Obradović glasno je dovikivao pitajući predsednika RIK Dejana Đurđevića da li ga je sramota.

5 1.42 Pročitaj

Hasani: Vreme je da budemo deo vladajuće koalicije

29/04/2016 19:05 | Beograd, Preševo

Hasani: Vreme je da budemo deo vladajuće koalicije

Piše: M. R. Milenković

Partija za demokratsko delovanje zainteresovana je da bude deo buduće vladajuće koalicije. Ukoliko Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke odluči da nas pozove u širu koaliciju koju najavljuje, mi ćemo taj poziv naravno prihvatiti - kaže za Danas Fatmir Hasani, jedini poslanik partije za Demokratsko delovanje u budućem parlamentu Srbije.

2 1.31 Pročitaj

Kosovo verovatno dobija viznu liberalizaciju

29/04/2016 19:13 | Brisel, Beograd

Kosovo verovatno dobija viznu liberalizaciju

Piše: M. Stojanović

Kosovo će 4. maja verovatno dobiti viznu liberalizaciju, kako i priželjkuje Priština, kažu za Danas nezvanično izvori bliski Briselu. Prema rečima naših sagovornika, Kosovo je ispunilo uslove za ukidanje viza, ali će Evropska unija dodati uslov da se vize vraćaju u slučaju da mnogo stanovnika Kosova zatraži azil u države EU.

2 1.00 Pročitaj

"Oprezni optimizam" socijalista

29/04/2016 14:41 | Beograd

"Oprezni optimizam" socijalista

Piše: M. stojanović

Mnogi u Socijalističkoj partiji Srbije su razočarani jer su očekivali da će SPS na izborima dobiti između 13 i 15 odsto glasova, ali i dalje se nadaju da će njihova stranka biti deo novog saziva vlade, kažu za Danas nezvanično izvori bliski socijalistima.

3 1.00 Pročitaj

Stižu dva ruska vojna helikoptera, a potom još dva

29/04/2016 14:26 | Beograd -

Stižu dva ruska vojna helikoptera, a potom još dva

Piše: S. Čongradin

Ministar odbrane Zoran Đorđević dogovarao je tokom prekjučerašnjeg susreta sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom, u Moskvi, detalje transporta i plaćanja dva ruska helikoptera MI-17, saznaje Danas u Vladi Srbije. Kako nam je rečeno, reč je o dva helikoptera koji su naručeni prošle godine, a koji bi u Srbiju trebalo da stignu do juna meseca. Reč je o vojnim helikopterima.

3.97 Pročitaj

Zoran Živković: Ultimatum Vučiću, novi izbori ili protesti

29/04/2016 12:45 | Beograd

Zoran Živković: Ultimatum Vučiću, novi izbori ili protesti

Piše: L. Valtner

Opozicija, kritička javnost, slobodni mediji i nezavisni intelektualci do kraja sledeće nedelje bi trebalo da stanu iza zahteva za ponavljanjem izbora koji bi bili raspisani za mesec dana i postave taj ultimatum Aleksandru Vučiću. Ako se to ne dogodi onda se može ući u sve oblike građanskih protesta bez nasilja. Ovi situacija jako podseća na 1996. jer su izbori očito pokradeni, kaže za Danas Zoran Živković, lider Nove stranke.

47 1.05 Pročitaj

Bogdanović : Pronašao sam svoj izgubljeni glas

29/04/2016 10:28 | Beograd

Bogdanović : Pronašao sam svoj izgubljeni glas

Piše: M. R. Milenković

Opozicione stranke koje ponovo prebrojavaju glasove u Skupštini Srbije, kako tvrde, našle su ogroman broj nepravilnosti. Najviše nepoklapanja pronađeno je u izbornim materijalima sa Kosova i Metohije, gde opozicija nije imala uvid u celokupni tok glasanja, a SPS i SNS jesu. Nakon ponovnog prebrojavanja glasova Goran Bogdanović, član SDS i bivši ministar za KiM, uspeo je da pronađe i svoj listić, koji se prvobitno na volšeban način izgubio.

4.77 Pročitaj

Prvi protest opozicije ispred RIK-a

28/04/2016 19:06 | Beograd

Prvi protest opozicije ispred RIK-a

Piše: J. L. - L. V.

Ispred RIK-a danas nešto posle 18 časova održan je prvi ulični protest zbog krađe glasova. Stotinak građana okupilo se ispred RIK-a a obratio im se lider DS-a Bojan Pajtić.

32 4.76 Pročitaj

Kostreš: Sumnjam da ćemo biti deo pokrajinske vlasti

28/04/2016 12:06 | Beograd

Kostreš: Sumnjam da ćemo biti deo pokrajinske vlasti

Piše: M. R. Milenković

Liga socijaldemokrata Vojvodine postigla je prihvatljiv, ali ne i očekivani rezultat na pokrajinskim izborima. O daljim potezima odlučivaće organi naše stranke na osnovu političkih poteza koje bude vukla Srpska napredna stranka, koja je apsolutni pobednik izbora. Sumnjam, međutim, da ćemo biti deo nove pokrajinske vlasti, kaže za Danas Bojan Kostreš, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, odgovarajući na naše pitanje da li će se Liga pridružiti SNS i Savezu vojvođanskih mađara u formiranju nove pokrajinske vlasti.

4 1.00 Pročitaj

Pajtić: Incidentno ponašanje gospođe Joksimović

28/04/2016 09:51 | Beograd, Brisel

Pajtić: Incidentno ponašanje gospođe Joksimović

Piše: M. Stojanović

Ponašanje Jadranke Joksimović je izuzetno štetno po interese Srbije, kaže za Danas Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke, komentarišući kritike ministarke zadužene za evropske integracije i internacionalne sekretarke SNS na račun Partije evropskih socijalista (PES).

22 3.94 Pročitaj

Opozicija podnosi i krivične prijave

28/04/2016 21:29 | Beograd

Opozicija podnosi i krivične prijave

Piše: J. Lukač - L. Valtner - M. R. Milenković

Predstavnici opozicije podneće krivične prijave protiv onih koje smatraju odgovornim za brojanje glasova na Kosovu, rečeno je Danasu nezvanično. Prijave će biti podnete protiv predsednika RIK, sekretara ovog tela i šefa pisarnice, zbog 60 fantomskih prigovora, koji su se, iznenada pojavili u radu RIK. Kako su precizirali naši sagovornici, 25. aprila je predsednik RIK Dejan Đurđević saopštio da su podneta samo dva prigovora, a isto je rekao i premijer i lider SNS Aleksandar Vučić.

19 4.67 Pročitaj

Goati: Nije verovatno da će SNS i SPS nastaviti saradnju

28/04/2016 12:55 | Beograd

Goati: Nije verovatno da će SNS i SPS nastaviti saradnju

Piše: M. Stojanović

Moguće je da će naprednjaci i socijalisti biti partneri i u narednom sazivu Vlade, ali takav scenario nije verovatan. Naravno, sve zavisi od odluke jednog čoveka i trebalo bi gledati u staklenu kuglu da bi se pouzdano predvidelo šta će se dogoditi, kaže za Danas Vladimir Goati, predsednik Transparentnosti Srbije i politički analitičar, komentarišući mogućnost da se ove dve stranke ponovo nađu u "istom timu".

6 5.00 Pročitaj

RIK: Glasanje se ponavlja na 15 biračkih mesta

27/04/2016 23:50

RIK: Glasanje se ponavlja na 15 biračkih mesta

Piše: M. R. M.

Republička izborna komisija juče je odlučila da se glasanje ponovi na čak 15 biračkih mesta. Nakon popodnevne odluke da se ponište izbori na dva biračka mesta u Vranju i Jagodini, na jednom biračkom mestu u Beogradu i četiri u Nišu, sinoć su za malo više od pola sata, u dosta haotičnoj atmosferi članovi RIK-a odlučili da se ponovi glasanje na još osam biračkih mesta.

3 1.00 Pročitaj

Nova skupština manje udobno mesto za Vučića

27/04/2016 12:24 | Beograd

Nova skupština manje udobno mesto za Vučića

Piše: M. R. Milenković

Novi parlament Srbije biće manje udobno mesto za premijera Srbije Aleksandra Vučića u odnosu na prethodni, jer će naprednjaci sada morati da pariraju desnici - SRS-u i najverovatnije koaliciji Dveri-DSS.

13 4.22 Pročitaj

Šešelj: RIK se stavio u službu stranih ambasadora

27/04/2016 22:52 | Beograd

Šešelj: RIK se stavio u službu stranih ambasadora

Piše: P.D.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj optužio je članove RIK da su se stavili u službu stranih ambasadora i da krše izbornu volju građana kako bi omogućili da koalicije DSS-Dveri i SDS-LDP-LSV pređu cenzus i uđu u parlament. Šešelj je, kako je saopšteno iz SRS, objasnio da se prekrajanje izbornih rezultata vrši pod pritiskom američkog ambasadora Skota, britanskog ambasadora Kifa i evropskog predstavnika Mek Alistera.

4 1.00 Pročitaj

27/04/2016 22:38 | Preševo

Formira se lokalna vlast na jugu Srbije

Piše: P.D.

Predstavnici Alternative za promenu, nove stranke koja je u Preševu druga po broju osvojenih mandata, i Partije demokratskog delovanja, čiji je predsednik Riza Halimi, dogovorili su principe buduće zajedničke lokalne vlasti u toj opštini, potvrdile su juče FoNetu obe stranke.

Pročitaj