RSSPolitika

Nemački ambasador nije uvredio Nikolića
24/12/2014 19:14 | Beograd

Nemački ambasador nije uvredio Nikolića

Piše: B. Cvejić

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm nije uvredio svojim izjavama predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji na taj način pokušava samo da dobije veću pažnju javnosti, ocenjuju sagovornici Danasa.

3.50 Pročitaj

Tadić pretenduje na Dačićevo mesto

24/12/2014 19:13 | Beograd

Tadić pretenduje na Dačićevo mesto

Piše: M. Stojanović

Činjenica da su ministar spoljnih poslova i bivši predsednik Srbije, Ivica Dačić i Boris Tadić, boravili u isto vreme u Ukrajini predstavlja još jedan pokazatelj da Tadić pretenduje da zauzme Dačićevo mesto u okviru očekivane rekonstrukcije Vlade premijera Aleksandra Vučića, kažu nezvanično za Danas predstavnici diplomatskih krugova.

Pročitaj

Oružane snage Kosova su neminovnost

24/12/2014 19:11 | Lonodon

Oružane snage Kosova su neminovnost

Piše: Hašim Tači

Proces pristupanja EU je najvažnija komponenta našeg unutrašnjeg i spoljašnjeg pogona za reforme. Kosovo je blizu potpisivanja svog prvog formalnog sporazuma sa EU i takođe ostajemo duboko angažovani u sprovođenju preduslova za liberalizaciju viznog režima sa šengenskom zajednicom.

Pročitaj

24/12/2014 19:10 | Beograd

Poslanici pozivaju medije za svedoke

Piše: M. R. M.

Polemika o tome ko je kriv za incident koji se pre dva dana dogodio u skupštinskoj sali kada je Zoran Živković vlast nazvao stokom, a vladajuća većina odgovorila njegovim izbacivanjem iz skupštinske sale, nastavljena je juče u skupštinskom holu.

Pročitaj

24/12/2014 19:09 | Beograd

Tužilaštvo da ispita najave državnog udara

Piše: S. Čongradin

Tužilaštvo mora da reaguje na optužbe koje je Treća Srbija iznela na račun Srđe Popovića, izvršnog direktora CANVAS, kao i pojedinih nevladinih organizacija i novinarskih udruženja da pripremaju državni udar, upad u prostorije NIS i prebijanje ruskih državljana koji tamo rade, saglasni su u izjavama za Danas predstavnici Treće Srbije sa onima koje su označili kao pretnju državnoj bezbednosti.

Pročitaj

Vučić i Dačić sa Mustafom i Tačijem 9. februara u Briselu

23/12/2014 19:14 | Beograd

Vučić i Dačić sa Mustafom i Tačijem 9. februara u Briselu

Piše: S. Čongradin

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se 9. februara u Briselu sa premijerom kosovske vlade Isom Mustafom i ministrom spoljnih poslova Hašimom Tačijem, u okviru nastavka briselskog procesa, potvrđeno je Danasu u kabinetu predsednika Vlade Srbije. Kako saznajemo, sastanku će prisustvovati i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.1 4.11 Pročitaj

Mićunović: DS i dalje ideološki stabilna

23/12/2014 19:13 | Beograd

Mićunović: DS i dalje ideološki stabilna

Piše: L. Valtner

Demokratska stranka sinoćnim obeležavanjem 25 godina od osnivanja svog prvog odbora u Velikoj Plani praktično počinje obeležavanje svog jubileja, četvrt veka postojanja, koji se navršava 3. februara sledeće godine. Dragoljub Mićunović, jedan od osnivača i prvi predsednik DS, za Danas kaže da je ova stranka bila i ostala jedan od stubova demokratije.10 4.01 Pročitaj

Igor Bečić: Uplašio sam se da Živković ne gađa premijera

23/12/2014 19:11 | Beograd

Igor Bečić: Uplašio sam se da Živković ne gađa premijera

Piše: Mirjana R. Milenković

Nisam imao drugog izbora nego da Zorana Živkovića, nakon tri opomene, udaljim iz skupštinske sale. Situacija je bila toliko naelektrisana, jer su poslanik Nove stranke, kao i neki drugi poslanici opozicije uz kafansko ponašanje i psovke, vređali i ponižavali goste.

11 1.52 Pročitaj

23/12/2014 19:10 | Novi Sad

Šešelj traži vanredne izbore u Vojvodini

Piše: N. S.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, nakon što mu nije dozvoljeno da prisustvuje sednici Skupštine Vojvodine, čija tema je budžet za narednu godinu, rekao je u Banovinskom prolazu da je Vlada Vojvodine nelegitimna i neuspešna, te je neophodno raspisati pokrajinske izbore.

1 1.80 Pročitaj

Kada ćemo zaista živeti bolje?

22/12/2014 18:52 | Beograd

Kada ćemo zaista živeti bolje?

Piše: Bojan Cvejić

Slušajući različite najave premijera Aleksandra Vučića i pojedinih ministara, građanima Srbije poslednje dve godine nije najjasnije kada će konačno živeti bolje, a čini se da je situacija sve teža.

13 2.39 Pročitaj

Riga blagonaklona prema Beogradu

22/12/2014 18:51 | Beograd

Riga blagonaklona prema Beogradu

Piše: M. Stojanović

Letonija, koja će prvog januara preuzeti šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom, neće kočiti integraciju Srbije u taj dvadesetosmočlani blok, budući da blagonaklono gleda na težnje Vlade premijera Aleksandra Vučića, ali proširenje EU nije prioritet za tu baltičku zemlju, ocenjuju za Danas stručnjaci za spoljnu politiku.

2 5.00 Pročitaj

Neizvesno prisustvo Šešelja sednici

22/12/2014 18:50 | Novi Sad, Beograd

Neizvesno prisustvo Šešelja sednici

Piše: L. Valtner

Poslanici Skupštine Vojvodine raspravljaće danas o budžetu za narednu godinu. U DS, iz čijih je redova pokrajinski premijer Bojan Pajtić, očekuju da će budžet biti usvojen sa 69 glasova za, odnosno da će ga osim poslanika DS podržati i SVM, LSV, ali i oni poslanici koji su napustili redove SDS.

Pročitaj

22/12/2014 18:49 | Beograd

Babić: Nisam zabrinut, već ponosan

Piše: S. Čongradin

U Srpskoj naprednoj stranci sa ponosom gledaju na činjenicu da čak 80 odsto njihovih glasača ne bi glasalo za tu partiju da na njenom čelu nije aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

4 3.55 Pročitaj

22/12/2014 18:48 | Beograd

SPS čeka na članstvo u PES

Piše: M. S.

Socijalistička partija Srbije i dalje teži članstvu u Partiji evropskih socijalista, ali se čeka mart, kada bi trebalo da bude odlučeno da li će bivši bugarski premijer Sergej Stanišev ostati na čelu PES, saznaje Danas u SPS.

1.00 Pročitaj

SNS aplicira za EPP najkasnije u februaru

21/12/2014 18:17 | Beograd

SNS aplicira za EPP najkasnije u februaru

Piše: L. Valtner - B. Cvejić

Srpska napredna stranka najkasnije će u februaru aplicirati da bude pridruženi član ili posmatrač u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), kaže za Danas Jadranka Joksimović, internacionalni sekretar SNS i ministarka zadužena za evropske integracije.

2 1.00 Pročitaj

Partijski višak košta Srbiju milijardu evra

21/12/2014 18:14 | Vranje

Partijski višak košta Srbiju milijardu evra

Piše: Vojkan Ristić

Nijedna zemlja sa ovakvim merama štednje ne izlazi iz krize. Ukupan efekat smanjenja penzija je 210 miliona evra za godinu dana. Smanjenjem penzija vi smanjujete potrošnju i tražnju, što umanjuje proizvodnju i poreske prihode.

22 4.68 Pročitaj

Beograd da pametno iskoristi novac iz Brisela

21/12/2014 18:15 | Ljubljana, Beograd

Beograd da pametno iskoristi novac iz Brisela

Piše: M. Stojanović

Često čujem kritike kako je tokom pridruživanja Slovenije Evropskoj uniji bilo više novca iz predpristupnih fondova, što jednostavno nije tačno. Ilustracije radi, mi smo godinu dana pre nego što smo postali članica EU imali na raspolaganju 40 miliona evra iz Brisela, odnosno 20 evra po glavi stanovnika, dok će u narednim fazama pridruživanja Srbije ta suma biti znatno veća.

3.67 Pročitaj

Treća Srbija na forumu u Moskvi

21/12/2014 18:12 | Novi Sad

Treća Srbija na forumu u Moskvi

Piše: P. D.

Prošlog vikenda je u Moskvi održan Balkansko-crnomorski forum, čiji je osnovni cilj bio da se započne formiranje mreže organizacija koje će u ovom regionu raditi na uspostavljanju politike saradnje, a protiv politike izolacije i međusobnih sukoba koju snažno nameće EU.

2 2.00 Pročitaj

21/12/2014 18:12 | Mionica

Lideri stranaka u Mionici

Piše: P. D.

Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Aleksandar Vučić i Bojan Pajtić posetili su juče Mionicu gde se ove sedmice održavaju lokalni izbori.

3.00 Pročitaj

Predlog da se glasa protiv prijema Kosova

19/12/2014 18:26 | Beograd

Predlog da se glasa protiv prijema Kosova

Piše: Lidija Valtner

Poslanici Srpske napredne stranke u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope će najverovatnije glasati protiv prijema Kosova u tu organizaciju, ukoliko do takvog predloga dođe, dok DS o tome zasad nema jasan stav.

4 4.91 Pročitaj