RSSPolitika

Između Zapada i Rusije: Beograd neće moći još dugo da balansira
24/07/2014 19:22 | Bukurešt, Berlin, Beograd

Između Zapada i Rusije: Beograd neće moći još dugo da balansira

Piše: Marija Stojanović

Zaoštravanje tenzija na relaciji Zapad-Rusija nakon nedavnog rušenja malezijskog aviona iznad istočne Ukrajine primoraće Srbiju da u narednom periodu prekine politiku balansiranja između EU i Moskve, ocenjuju za Danas spoljnopolitički stručnjaci iz Nemačke.6 4.00 Pročitaj

Rekonstrukcija u septembru

24/07/2014 19:21 | Beograd

Rekonstrukcija u septembru

Piše: Mirjana R. Milenković

Iako u utorak 29. jula ističe rok od 15 dana u kome, prema Zakonu o Vladi Srbije, premijer treba da Narodnoj skupštini predloži novog ministra finansija, takav predlog još zvanično nije stigao u parlament.8 2.18 Pročitaj

„Stranka ispred lične vlasti“

24/07/2014 19:20 | Novi Sad, Beograd

„Stranka ispred lične vlasti“

Piše: L. Valtner - B. Cvejić

Mogućnost, koju je naš list juče objavio, da predsednik DS Bojan Pajtić prepusti mesto premijera Vojvodine u pregovorima o rekonstrukciji Pokrajinske vlade pokazuje da su demokrate spremne na sve kako bi zadržale vlast, a da je Pajtiću dobrobit stranke važnija od lične vlasti, ocenjuju analitičari za Danas.

1 1.20 Pročitaj

24/07/2014 19:19 | Beograd

Mali podneo ostavku u odborima

Piše: B. Cvejić

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podneo je ostavku u upravnim odborima Komercijalne banke i Kliničkog centra Srbije, u kojima je bio od sredine prošle godine, saznaje Danas iz izvora u Vladi Srbije.

2 2.00 Pročitaj

Gde je nestao URS

23/07/2014 19:04 | Beograd

Gde je nestao URS

Piše: Bojan Cvejić

Na ulazu u zgradu na Trgu republike 5 više ne postoji tabla sa natpisom Ujedinjeni regioni Srbije. „Gde ste pošli?“, upitao je portir. „Gore, u URS“. „Oni više nisu ovde, preselili su se pre više meseci, čini mi se na Topličin venac.“

7 1.33 Pročitaj

Pajtić odlazi sa mesta premijera?

23/07/2014 19:02 | Novi Sad, Beograd

Pajtić odlazi sa mesta premijera?

Piše: Lidija Valtner

Bojan Pajtić možda više ne bude premijer Vojvodine posle rekonstrukcije Pokrajinske vlade koja se očekuje na jesen, a o kojoj uveliko pregovaraju njegova DS, LSV i NDS, saznaje Danas iz više izvora bliskih pregovorima.

3 3.17 Pročitaj

Euleks: Nema tajnih optužnica

23/07/2014 19:01 | Priština, Beograd

Euleks: Nema tajnih optužnica

Piše: J. Tasić

Šef Informativne službe Euleksa Miguel Karvaljo de Farija kategorično tvrdi za Danas da „na Kosovu ne postoje tajni spiskovi i optužnice za hapšenje“, a da „štampa uporno objavljuje glasine i spekulacije koje su u potpunosti bez ikakvog osnova“.

1 Pročitaj

23/07/2014 19:01 | Priština, Beograd

Suspendovan Mustafa

Piše: J. T.

Ustavni sud Kosova juče je suspendovao odluku novog saziva kosovskog parlamenta o izboru lidera DSK Ise Mustafe za predsednika Skupštine.

Pročitaj

23/07/2014 19:00 | Beograd

Skupština Srbije štedi na automobilima

Piše: P. D.

Narodna skupština Srbije imaće ubuduće na raspolaganju pet službenih automobila visoke klase umesto devet, kao što je bilo do sada.

1 Pročitaj

DSS tvrdi da je SNS prekršila datu reč

22/07/2014 18:55 | Beograd

DSS tvrdi da je SNS prekršila datu reč

Piše: Jelena Tasić

Iako mnogi veruju da je za pobedu kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora 2012. godine bila presudna podrška Demokratske stranke Srbije, do Sporazuma koji su pred drugi krug glasanja potpisali tadašnji lideri ove dve stranke drži samo DSS.

10 4.53 Pročitaj

Stevanović nudi funkcije za DS u Kragujevcu

22/07/2014 18:53 | Kragujevac, Beograd

Stevanović nudi funkcije za DS u Kragujevcu

Piše: Lidija Valtner, Zoran Radovanović

Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca i lider Zajedno za Šumadiju, nudi Demokratskoj stranci ulazak u gradsku vlast i funkcije zamenika i pomoćnika gradonačelnika, kako bi sprečio pokušaj Srpske napredne stranke da ga „sruši“ s mesta prvog čoveka ovog grada, saznaje Danas iz više izvora bliskih demokratama.1.61 Pročitaj

Drecun: Pozivi su uobičajena procedura

22/07/2014 18:52 | Leposavić, Brisel, Beograd

Drecun: Pozivi su uobičajena procedura

Piše: J. Tasić

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju i član GO SNS Milovan Drecun izjavio je za Danas da sve dok Euleks radi u okviru zakona, nema razloga za oglašavanje vlasti u Beogradu povodom poziva za saslušanje srpskih političara na severu KiM, jer je reč o „uobičajenim procedurama“.

4 1.00 Pročitaj

22/07/2014 18:52 | Beograd

Ambasador Kine stupio na dužnost

Piše: P. D.

Predsednik Tomislav Nikolić primio je akreditivno pismo novog ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga, koji je tom prilikom izjavio da između dve zemlje postoji „uzajamna podrška za pitanja od ključnih interesa“ i preneo spremnost Pekinga da radi na jačanju bilateralnih odnosa.

1 Pročitaj

Svi u parlamentu za izmenu Ustava uz konsenzus

21/07/2014 19:04 | Beograd

Svi u parlamentu za izmenu Ustava uz konsenzus

Piše: M. R. Milenković - J. Tasić

Sve parlamentarne političke stranke u Srbiji, i skupštinska većina i opozicione DS i NDS, zalažu se za najavljenu promenu Ustava. SNS, NS i SPS ovo pitanje vezuju za ulazak u EU, ali se svi zalažu za postizanje najšire društvene saglasnosti o ovom pitanju.

7 4.43 Pročitaj

Stevanović očekuje brz odgovor DS

21/07/2014 19:02 | Kragujevac, Beograd

Stevanović očekuje brz odgovor DS

Piše: L. Valtner - Z. Radovanović

Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca i lider organizacije Zajedno za Šumadiju, i Saša Milenić, predsednik Skupštine grada Kragujevca i potpredsednik ZZŠ, sastali su se juče u centrali Demokratske stranke u Beogradu sa Goranom Ćirićem, predsednikom Izvršnog odbora DS, kako bi razgovarali o namerama demokrata u Šumadiji - da li će se priključiti inicijativi SNS da prekomponuje kragujevačku vlast.

1.40 Pročitaj

21/07/2014 22:58 | Kragujevac, Beograd

Sporazum u pripremi

Piše: L. V. - Z. R. - B. C.

Sastanak predstavnika Demokratske stranke i organizacije Zajedno za Šumadiju, uz učešće predsednika obe stranke - Bojana Pajtića i Veroljuba Stevanovića (gradonačelnika Kragujevca), održan je juče u Beogradu u centrali DS. Sastanku su prisustvovali i predsednici njihovih kragujevačkih odbora, a povod je bio situacija u Kragujevcu i najava da će se DS pridružiti naprednjacima u inicijativi za smenu lokalne vlasti. Prema rečima predstavnika dveju stranaka, razgovori se nastavljaju danas u Kragujevcu.

1.25 Pročitaj

Srbija nije lider Zapadnog Balkana

21/07/2014 19:03 | London, Berlin, Beograd

Srbija nije lider Zapadnog Balkana

Piše: M. Stojanović - L. Valtner

Srbija trenutno nema lidersku poziciju u regionu, a ukoliko želi da to postane, moraće da sprovede opsežne reforme, uključujući unapređenje stanja u ekonomiji, ocenjuju za Danas stručnjaci za Zapadni Balkan iz Londona i Berlina.

5 5.00 Pročitaj

21/07/2014 19:01 | Zubin Potok, Brisel, Beograd

Srbi protestovali na severu Kosova

Piše: J. Tasić

Ukoliko se nastave nezakonita hapšenja i pritisci na Srbe, srpski predstavnici bi mogli da napuste kosovske institucije - poručeno je juče iz Zubinog Potoka sa protesta koji su, pod sloganom „Svi smo mi isti, ko je od nas sledeći“, organizovale četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije u sistemu lokalne samouprave samoproglašene kosovske države.

1 1.00 Pročitaj

Radikalski maniri ponovo u parlamentu

20/07/2014 18:27 | Beograd

Radikalski maniri ponovo u parlamentu

Piše: Mirjana R. Milenković

„Na svaku uvredu, neosnovanu optužbu i klevetu, poslanici opozicije će ubuduće reagovati napuštanjem skupštinske sale. Nećemo dozvoliti da se ponovi manir vlasti sa poslednjeg zasedanja, kada su na naš račun izrečene brojne uvrede. Optuženi smo da smo lopovi, žute dahije, da su demokrate dobijale 50.000 evra mesečno od tajkuna.

17 4.51 Pročitaj

20/07/2014 18:24 | Beograd

DS možda prepusti Vračar NDS-u

Piše: B. Cvejić - L. Valtner

Demokratska stranka je na korak da posle dve decenije upravljanja beogradskom opštinom Vračar funkciju predsednika opštine prepusti nekome drugom, a to je Nova demokratska stranka, saznaje Danas. DS i NDS uveliko pregovaraju o prekomponovanju vlasti na Vračaru, jer su demokrate pritešnjene strahom da će se organizacija Borisa Tadića okrenuti naprednjacima kako bi s njima formirala novu većinu.

1 2.60 Pročitaj