Karamarko podneo ostavku: Nismo previše desno 1Foto: HDZ

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko jutros je podneo ostavku, a evroposlanik te stranke Andrej Plenković najavio je da će se kandidovati za njegovog naslednika.

Karamarko je na konferenciji za štampu rekao da nije kriv za političku krizu u Hrvatskoj, a da su optužbe za sukob interesa izmišljitine koje će pobiti pred Upravnim sudom.

„Vlada je bila nefunkcionalna. Mene je mučilo što je HDZ kao najjača stranka ignorirana. Što neka važna ministarstva i pozicije nisu pripale nama“, rekao je Karamarko a prenose hrvatski mediji.

O svojoj političkoj budućnosti, Karamarko, koji je u ponedeljak aktivirao poslanički mandat u Hrvatskom saboru, rekao je: „Ja sam zaljubljenik u vlastitu domovinu i kako ću to dalje artikulirati, vidjet ću“.

Sa prigovorima da je HDZ za njegovog rukovodjenja strankom otklizio suviše udesno, Karamarko se ne slaže: „Mi smo tom politikom, dobrom politikom dobili pet izbora. Dok se pobjedjuje niko se ne buni… Mi smo desni centar i naše je biračko tijelo narodnjačko… Onaj tko će u HDZ-u odstupiti od desnog centra taj neće dobro proći na izborima“.

Karamarko ne nalazi sličnost između svoje i nekadašnje pozicije Jadranke Kosor, koju je on izbacio iz stranke, te se istoj sudbini ne nada: „Ne vidim razloga za to, ja ću biti u dobrom odnosima sa strankom.Jadranka Kosor je naprimjer isključena jer je u sto intervjua kritizirala stranku i nije poštivala statut HDZ-a“.

Tomislav Karamarko je nedavno po drugi put izabran za predsednika HDZ-a, protivkandidata nije imao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari