– Ako hir jednog čoveka zameni institucije, onda je to pogubno kako god da se taj čovek zvao, rekao je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, juče na sednici Glavnog odbora. Pajtić je poručio da će se ta stranka boriti protiv samovolje jednog čoveka i najavio da će DS, ukoliko bude u poziciji, ukinuti sve štetne odluke aktuelne vlasti.

On je naveo da smatra da se dokazalo kako u Srbiji „čvrsta ruka“ donosi samo nesreću i da deca u zemlji treba da shvate da „tata ne treba da tuče mamu, a bogami i da premijer ne sme da tuče nas“.

Prema njegovim rečima, DS juče usvojenim novim izbornim programom „objavljuje rat siromaštvu i strahu od nezaposlenosti, bolesti i nemogućnosti lečenja, strahu od pada standarda, od siromaštva, strahu od nasilja, kako na ulici, tako i u medijima i na radnom mestu“. Pajtić je, na sednici Glavnog odbora DS, rekao da novi Izborni program DS, „novi dnevni red za Srbiju, karakterišu dva epiteta – nada i hrabrost“. „Ovaj Program obuhvata i one tekovine koje smo od devedesetih godina prihvatili kao osnovne tekovine DS, socijalnu pravdu, pravnu državu, demokratizaciju, modernizaciju, evropeizaciju srpskog društva“, rekao je Pajtić. Pajtić je rekao da je u izradi Predloga Izbornog programa DS učestvovalo više od 300 članova DS, stručnjaka i dodao da će biti organizovana i javna rasprava o njemu u kojoj će moći da učestvuju i građani i daju svoje predloge.

Kao što je i najavio, potpredsednik DS Borislav Stefanović nije došao na sednicu, a očekuje se i da zbog neslaganja sa vrhom stranke, on osnuje sopstvenu političku grupaciju. Spekuliše se da ima podršku nekoliko poslanika na republičkom, ali i na vojvođanskom nivou, tako da nije isključeno da bi formiranjem ove grupacije bila dovedena u pitanje većina koju ima Pajtićeva vlada u Skupštini Vojvodine. Bojan Pajtić je za danas najavio stranačku konferenciju za novinare sa temom „odbrana vladavine prava“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari