Slavica Đukić Dejanović, bivša ministarka zdravlja, nije dužna da od Agencije za borbu protiv korupcije traži saglasnost da bi bila v. d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti ‘’Dr Laza Lazarević’’, na koju ju je Vlada imenovala, rečeno je Danasu u Agenciji. Ona je juče uputila zahtev ovom nezavisnom regulatornom telu za saglasnost za obavljanje više javnih funkcija s obzirom na to da je i narodna poslanica socijalista.


U Agenciji na pitanje Danasa da li je Đukić Dejanović tražila saglasnost da bude direktorka Klinike s obzirom na to da je do izbora ove godine bila ministarka zdravlja, objašnjavaju da se odredba Zakona o Agenciji koja propisuje da „funkcioner dve godine po prestanku funkcije ne može da zasnuje radni odnos, odnosno poslovnu saradnju sa pravnim licem, preduzetnikom ili međunarodnom organizacijom koja obavlja delatnosti u vezi sa funkcijom koju je obavljao, osim po dobijenoj saglasnosti Agencije“, ne odnosi na Đukić Dejanović, jer je, kako navode, v. d. direktora Klinike funkcija, a ne posao, delatnost, zasnivanje radnog odnosa ili poslovna saradnja.

U ovom nezavisnom regulatornom telu ipak dodaju da je Đukić Dejanović, kao poslanica, dužna da u roku od tri dana od imenovanja za v. d. direktora Klinike traži saglasnost Agencije da obavlja više funkcija, što je ona juče i učinila. U Agenciji navode po zahtevu funkcionera u svakom konkretnom slučaju odlučuju o tome da li je obavljanje druge javne funkcije u sukobu s javnom funkcijom koju funkcioner već vrši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari