Italijanski premijer Silvio Berluskoni doći će sutra u Beograd bez ministara, koji moraju da ostanu u Rimu kako bi učestvovali u parlamentarnoj debati o rebalansu budžeta i merama štednje. Ovo znači da je drugi po redu samit Italija – Srbija i drugi put otkazan.

Na skupu je trebalo da bude potvrđeno strateško partnerstvo potpisano na prvom samitu, novembra 2009. u Rimu. Beogradski samit trebalo je da se održi prošle jeseni, ali je odložen u poslednji čas zbog Berluskonijevih zdravstvenih problema.

Ambasada Italije u Srbiji potvrdila je da premijer Italije sutra stiže u Beograd bez članova svoje vlade i da će se sastati s predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem. Ono što se juče moglo nezvanično saznati glasi da Berluskoni dolazi zbog prijateljstva koje oseća prema Srbiji, iako baš sutra u Donjem domu italijanskog parlamenta počinje debata o rebalansu budžeta do 2014. i merama štednje, koje bi trebalo da spreče ulazak Italije u dužničku krizu.

Ministri unutrašnjih poslova, ekonomije, infrastrukture i poljoprivrede, koji je trebalo da u Beogradu potpišu više bilateralnih sporazuma sa srpskim kolegama, odložiće posetu Srbiji za kasnije, a odlaže se i Poslovni forum dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari