Premijer Vučić je na televiziji prekjuče izgovorio notornu neistinu da ne razgovara sa mnom i sa predstavnicima Pokrajinske vlade zato što nismo zainteresovani za rešavanje problema građana. Od 5. novembra prošle godine smo u nekoliko navrata javno, pismeno, službeno i zvanično tražili zajedničku sednicu republičke vlade i Pokrajinske vlade da bi se rešavali problemi, navodi se u pisanoj izjavi predsednika Vlade Vojvodine i DS Bojana Pajtića.


Pajtić je rekao da postoje najmanje tri razloga zbog kojih Aleksandar Vučić ni na koji način nije odgovorio na te zahteve.

– Prvi je zbog toga što zna da se Pokrajinska vlada protivi njegovoj politici oduzimanja poljoprivrednog zemljišta koje obrađuju poljoprivrednici i davanja tog poljoprivrednog zemljišta njegovim poslovnim partnerima iz Ujedinjenih Emirata i drugih stranih država. Nijedna odgovorna država ne daje svoje poljoprivredno zemljište strancima.

Drugi razlog je što se izričito protivimo gušenju i gašenju Elektrovojvodine. Ne prihvatamo uvredljiva obrazloženja da će umesto Elektrovojvodine, jedne od najvećih kompanija koja decenijama raste zahvaljujući ulaganju građana Pokrajine, Pokrajina dobiti dispečerski centar gde će nekoliko sekretarica raditi i okretati telefone.

I treći razlog je zbog toga što gospodin Vučić već tradicionalno iskazuje aroganciju i bahatost prema političkim neistomišljenicima, potpuno odsustvo odgovornosti o svesti o tome da nije pitanje njegove dobre volje da li će sarađivati sa drugim institucijama u ovoj državi, nego je njegova ustavna i zakonska obaveza da sarađuje i sa pokrajinskom vladom i sa lokalnim samoupravama, nezavisno od toga da li se u tim institucijama nalaze njegovi neistomišljenici ili ne, poručio je Pajtić.

Odgovor SNS

U odgovoru na Pajtićevu pisanu izjavu, SNS je saopštila da se „raduje što je lider DS bio u višemilionskom auditorijumu koji je pratio gostovanje na televiziji premijera Srbije Aleksandra Vučića, jer je imao priliku da vidi kako se bori za svoju zemlju i građane i stvara moderna, demokratska, ekonomski jaka država“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari