Nisam opozicija predsedniku DS Bojanu Pajtiću, niti opozicija u svojoj stranci. Pisanje tabloida o tome da postoji grupa u DS koja radi protiv Pajtića nije tačno. To odgovara Aleksandru Vučiću, a ja mu neću omogućiti da zadovoljno trlja ruke.

Jasno je da sam neko ko jasno i javno govori šta ne valja i šta treba raditi, ali moj cilj je osnaživanje stranke i nalaženje što boljih rešenja. Niko me neće ućutkati i skloniti u stranu zbog toga, kaže za Danas Borislav Stefanović, potpredsednik DS, za kojeg ovih dana mediji pišu da oko sebe okuplja članove DS ne bi li se suprotstavio Pajtiću.

Na sednici GO DS održanoj u subotu vodila se oštra diskusija o trenutnoj poziciji DS, finansijskim problemima zbog nagomilanih dugova, i tome šta će DS ubuduće raditi. Za Stefanovića, koji je u svom govoru kritikovao rad stranke, atmosfera na GO je bila uobičajeno živa.

– Razmenjeni su različiti argumenti i mišljenja o situaciji u stranci. Nikome ništa nisam, niti ću, personalno zamerati. Samo ukazujem na negativne pojave, jer je jasno da finansijski i kadrovski loše stojimo i da nam treba jasan novi i konkretan program i javan otklon od loših poteza naše prošle vlasti – kaže Stefanović. Upitan na koja loša kadrovska rešenja misli, on odgovara da je to stvar unutarstranačkih organa. Stefanović podržava vladu u senci koja je trenutno glavna stvar na kojoj Bojan Pajtić i njegovi saradnici rade.

– To je nešto što nema slavnu istoriju u našem političkom životu. Ako se dobro uradi taj posao, ona bi mogla da bude dobar način za svakodnevnu kritiku ove loše vlasti. Treba izabrati kvalitetne ljude, a ne sumnjam da ih u DS ima, koji osim toga moraju da budu hrabri, jer će morati svakodnevno da istupaju protiv ove vlade – objašnjava Stefanović. Upitan da li je spreman da prihvati mesto u toj vladi, on kaže da to zavisi od ponude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari