Stranački organi Liberalno-demokratske partije, uključujući sve opštinske odbore i Politički savet te stranke, zatražili su od Čedomira Jovanovića, predsednika LDP, da radi na formiranju novog liberalnog opozicionog bloka samo sa Novom strankom Zorana Živkovića i pokretom Saše Radulovića – Dosta je bilo, saznaje Danas u LDP.

Kako su nam rekli funkcioneri te stranke, oni su od Jovanovića zahtevali da odmah prekine trenutne razgovore o objedinjavanju opozicije sa predsednikom demokrata Bojanom Pajtićem, liderom Nove demokratske stranke, Borisom Tadićem, kao i Veroljubom Stevanovićem, predsednikom stranke Zajedno za Šumadiju. Problem je, međutim, u tome što se Čedomir Jovanović oglušio o te zahteve svojih najviših funkcionera sa namerom da nastavi da radi na okupljanju opozicije oko Pajtića i Tadića. „Jovanović koristi svoj autoritet lidera partije i ne želi da posluša volju skoro svih članova Političkog saveta i opštinskih odbora partije. Njegovi izgovori se zasnivaju na navodnoj želji da ne doprinosi još većem raslojavanju u DS i sukobima koji su aktuelni u stranci demokrata“, ističu Danasovi sagovornici u LDP koji su želeli da ostanu anonimni.

Objašnjavajući razloge zbog kojih smatraju da bi odmah trebalo prekinuti sve kontakte u vezi sa objedinjavanjem opozicionog bloka sa Pajtićem, Tadićem i Stevanovićem, Danasovi sagovornici navode njihovu iskompromitovanost dugogodišnjim prisustvom u političkom životu i vlasti.

„Kakav bismo mi kao opozicija imali kredibilitet da kritikujemo aktuelnu vlast sa predstavnicima poput Borisa Tadića i Bojana Pajtića. Da bi nas građani shvatili ozbiljno i dali nam podršku, moramo da nastupamo sa neuprljanim ličnostima, koji nisu bili na vlasti i prokockali svoje šanse“, zaključuju Danasovi sagovornici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari