Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković istakao je u razgovoru s hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem da Srbija pridaje veliki značaj dobrosusedskim odnosima i regionalnoj saradnji i da se zalaže za rešavanje svih otvorenih pitanja između dve zemlje u cilju razvoja sveukupnih odnosa.

Na sastanku je konstatovano da će se u narednom periodu aktivno raditi na rešavanju problema povratka izbeglica, ostvarivanju njihovih prava i rešavanju pitanja nestalih lica.



– Vlada Srbije će kao i do sada nastaviti da daje pun doprinos unapređenju položaja hrvatske manjine u Srbiji što očekujemo i od Hrvatske kad je reč o našoj manjini u Hrvatskoj – poručio je Cvetković.



Cvetković i Josipović složili su se da je veoma važno i dalje unapređivati ekonomsku saradnju pre svega kroz povećanje obima trgovinske razmene, ali i u domenu stvaranja uslova za realizaciju investicija, navedeno je u saopštenju iz Vlade Srbije.



Istaknuto je, takođe, da mogućnosti za saradnju postoje i u sprovođenju regionalnih infrastrukturnih i energetskih projekata.



Na sastanku je ocenjeno da strateški interes i Srbije i Hrvatske – pristupanje Evropskoj uniji, predstavlja izuzetno važan podsticaj za unapređenje svih vidova saradnje, a posebno u domenu bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala.



Josipović, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, razgovarao je danas sa predstavnicima nevladinog sektora, a u toku dana će , zajedno s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, razgovarati s porodicama izbeglica, povratnika u Hrvatsku, prošetati centrom grada i prisustovati susretu umetnika Srbije i Hrvatske.



Hrvatski predsednik razgovarao je juče s Tadićem u Beogradu, a potom su dvojica predsednika u Subotici prisustvovala proslavi 20 godina od osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari