Srbija smatra Nemačku za glavnog političkog partnera u EU i rešena je da nastavi proces evropske integracije, izjavio je mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić nakon što je juče u Berlinu razgovarao s visokim nemačkim zvaničnicima.


Kako je rekao na kraju jednodnevne radne posete Nemačkoj, Dačić je domaćine informisao o politici i ciljevima koalicije koja će činiti novu parlamentarnu većinu u Srbiji. On je preneo osnovna opredeljenja buduće vlade i da će Srbija nastaviti putem evropskih integracija kako bi što skorije dobila datum za početak pregovora sa EU.

Dačić je predstavnike nemačke administracije upoznao i s rešenošću nove vlade da Srbija bude faktor stabilnosti mira u regionu. Istovremeno je istakao da je Beograd spreman za dijalog s Prištinom i na tehničkom i na političkom nivou.

Srbija smatra Nemačku glavnim političkim partnerom u EU, te želi da dalje razvija bilateralne odnose i to ne samo na političkom već i ekonomskom nivou, poručio je lider SPS.

Predstavnici nemačke administracije istakli su da će pratiti kakvu će politiku voditi nova vlada i kakve će rezultate imati, zbog čega je Dačić „uveren da će nova vlada biti nova šansa za Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari