Sedište Demokratske stranke do Nove godine biće preseljeno u prostorije DS na Terazijama, odnosno Nušićevoj ulici u Beogradu, najavljuje za Danas sekretar demokrata Milan Popović.

Kuća u Krunskoj 69, gde je trenutno centrala DS, do kraja decembra biće vraćena starim vlasnicima na osnovu Zakona o restituciji. Kako kaže Popović, postignut je dogovor sa vlasnicima, odnosno naslednicima, da se stranka iseli do kraja godine. Pakovanje je već počelo.

– Mi smo stranka koja je inicirala Zakon o restituciji, i zadovoljni smo što on u praksi funkcioniše. Pripreme i pakovanje su u toku. Vraćamo se u izvorište DS na Terazije gde je sada Gradski odbor DS. Centrala i Gradski odbor će ubuduće biti tu, a deo stranačke organizacije biće smešen i u prostorije u Nušićevoj ulici. U ekonomskoj situaciji u kojoj je stranka trenutno nerealno je bilo kakvo drugo rešenje – objašnjava Popović.

Poznatu kuću u Krunskoj dobijaju Robert i Dragan Božić, sinovi čuvenog pronalazača kočnica za vozove Dobrivoja. NJihovoj porodici kuća je oduzeta 1947. Spor oko vraćanja kuće dugo je trajao. U avgustu je direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio da će DS do 15. decembra moći da koristi prostor u zgradi u Krunskoj ulici, jer je ugovor o zakupu zaključen do tog datuma. Popović je tada komentarišući Sekulićevu izjavu rekao da će DS do 15. decembra moći da koristi prostor u zgradi u Krunskoj ulici jer dotad važi ugovor o zakupu sa JP Poslovni prostor Vračar, i da taj ugovor može biti produžen. „Trenutno radimo na produžetku ugovora. Ukoliko to ne bude urađeno, razgovaraćemo sa vlasnikom kada se bude legitimisao“, rekao je tada Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari