– Srpska napredna stranka još nije donela zvaničnu odluku o otkazivanju svog mitinga 25. aprila u Novom Sadu, kaže potpredsednik SNS Igor Mirović. Demokrate, prema rečima njihovog predsednika Bojana Pajtića, ne planiraju da zbog eventualnog neodržavanja mitinga naprednjaka odustanu od svog skupa istog dana u Beogradu.

– Pažljivo ćemo doneti odluku ovih dana. Trenutno vagamo sve opcije i okolnosti. Postavlja se pitanje zašto je DS kontramiting zakazao istog dana. To podseća na neka vremena koja želimo da budu iza nas. Ne želimo da se igramo takvih igara, jer za tim nema potrebe – kaže Mirović.

* Upitan da li bi razlog otkazivanja bilo stvaranje tenzija i o kakvim je tenzijama reč, on objašnjava da, za razliku od poželje kritike koju SNS uvek prihvata, razne političke stranke, nezavisni intelektualci i grupe u svemu pronalaze negativnosti i time stvaraju nepotrebne tenzije i sukobe.

* – Takvo ponašanje nije racionalno, a mi smo jači od svega toga i sigurni u sebe i ovu vladu. Zato ćemo razmisliti hoćemo li održati miting ili ne – navodi Mirović.

Bojan Pajtić, predsednik DS, za Danas kaže da demokrate nikako neće otkazivati svoj miting.

* – O, da, održaćemo miting i još mnogo mitinga posle toga, dok najgoru vlast Evrope ne oteramo na smetlište istorije. Samo onaj ko ne živi u ovoj zemlji ne vidi koliko je ova vlada loša – poručuje Pajtić.

* Kao razloge za nezadovoljstvo građana i miting on navodi da se smanjuju plate i penzije, sve niži standard građana, stranih investitora gotovo da više i nema.

* – Povećali su javni dug od početka ove godine za samo dva meseca za 1,6 milijardi evra, a u periodu od 12 godina stranaka DOS, javni dug je povećan samo za 1,3 milijarde evra. Dakle Aleksandar Vučić je zadužio Srbiju više za dva i po meseca nego DOS za 12 godina. Dug je u martu rastao za 404 evra u sekundi. Sloboda medija je gotovo potpuno ugašena. Oterali su na ovaj ili onaj način Olju Bećković, Danicu Vučenić, Ljubicu Gojgić, Dareta i Marteta. Tajnim ugovorima rasprodaju resurse ove zemlje. Korupcija je prema Transparensi internešenelu povećana toliko da je Srbija prestigla 30 zemalja po korumpiranosti u poslednje tri godine. U ovoj zemlji se hapsi zbog Fejsbuk postova, važnije je gde će helikopter da sleti nego da li će da sleti – zaključuje Pajtić.



 

  Miting SNS uvod u kampanju

 Naprednjaci su planirali da mitingom pred zagradom vlade Vojvodine koju vodi opoziciona DS počnu predizbornu kampanju za lokalne i vojvođanske. Plan naprednjaka je da već za koji mesec počne kampanja za te izbore, koji bi prema njihovom stavu trebalo da se održe što ranije, odnosno u decembru. Nakon što je SNS objavio da će organizovati miting, demokrate su okupljanje zakazale istog dana u Beogradu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari