Novi ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman je prilikom susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem istakao da Evropska unija nije potpuna bez Srbije.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

On je dodao da u Nemačkoj veoma cene lično angažovanje premijera Vučića u dijalogu sa Prištinom, kao i spremnost za regionalnu saradnju koja doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana. Prema rečima nemačkog ambasadora, posebno su zapažene ekonomske mere, čije rezultate priznaju i međunarodne finansijske institucije.

Premijer Vučić poželeo je ambasadoru Ditmanu dobrodošlicu i izrazio nadu da će njegova saradnja sa Vladom Srbije biti uspešna, u korist sve jačih političkih i ekonomskih veza dveju zemalja. Srpski premijer upoznao je nemačkog ambasadora sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera, kojima je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja. „Nadam se da će se još više nemačkih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, ne samo da iskoriste povoljne uslove poslovanja, nego da nam prenesu deo nemačke radne etike“, rekao je Vučić. Ditman je juče razgovarao i sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačućem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari