Funkcioner DS Božidar Đelić izjavio je da veruje da će Boris Tadić i dalje igrati važnu državničku ulogu u Srbiji, a da će Dragan Đilas „sa izrazitim menadžerskim sposobnostima“ biti kandidat demokrata za predsednika buduće vlade, te da će biti uspostavljena jasna podela između funkcija premijera i šefa države.

„Niko ne misli da je Tadić bio loš predsednik Srbije, nego je podneo i odgovornost za deo premijerske funkcije“, kazao je Đelić za B92.

On je naveo da je DS u nedelju na Glavnom odboru odlučila da će biti još izraženija socijaldemokratska stranka i da će do februara imati programsku skupštinu. „Nećemo ići na izbore s politikom ‘i Kosovo i Evropa’, već će fokus biti socijalni i radni odnosi, poljoprivreda, obrazovanje i zdravstvo, i to su resori za koje ćemo se boriti u nekoj budućoj vladi, a manje za spoljne poslove, pravosuđe, odbranu i slično“, dodao je Đelić.

Kako kaže, na sednici GO DS, na kojoj je Tadić odustao od trke za lidera stranke, dogodio se „zreo dogovor“, jer je, na osnovu kandidatura lokalnih odbora, utvrđeno da je odnos snaga otprilike 70 prema 30 odsto u korist Đilasa i da u političkim nesuglasicama u stranci „ne treba ići do kraja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari