– „To je politički marketing koji je svojstven tom čoveku. Jugovićeva očigledna namera bila je da na sebe skrene pažnju kao na političara ii to je stvar njegovog izbora. Dugovanja se preko medija ne rešavaju, ona se izmiruju odlukama i obavezama. Ne znam tačno na koja dugovanja misli, jer nisam u materiji i zato je najbolje da o stvarnim dugovanjima pitate socijaliste iz Čačka. Oni najbolje znaju ko i šta duguje. Ono što ja znam jeste da zgradu u Čačku deli više partija“, rekla je juče za naš listi Slavica Đukić Dejanović, funkcionerka i poslanica SPS, povodom gesta Bratislava Jugovića, direktora Pokreta socijalista Aleksandra Vulina. Jugović je uplativši 10.000 dinara na račun SPS hteo, kako kaže, da skrene pažnju da je degutantno da partija koja je najduže na vlasti ima milionske dugove za grejanje, a obični građani krpe kraj s krajem i ipak uspevaju da plaćaju račune za komunalne usluge. On tvrdi da SPS nije izmirila milionska dugovanja za grejanje stranačkih prostorija u Čačku.

Na pitanje šta je razlog zbog čega se Vulinov direktor PS obrušio baš na socijaliste, Đukić Dejanović odgovara da političke protivnike zapravo boli rejting SPS.

„U vlasti smo i nosimo odgovornost za vrlo teške reforme koje sprovodi ova vlada i koje su imperativ za funkcionisanje ove države. I pored toga mi uspevamo da održimo rejting i poverenje građana na tih petnaestak odsto podrške sa tendencijom blagog povećanja. To naše političke protivnike verovatno tera da nam šalju i poruke tipa kakva je ova“, ocenjuje Slavica Đukić Dejanović.

Ružić bez komentara

„Ne komentarišem političke voajere“, rekao je kratko juče za Danas Branko Ružić, funkcioner SPS, povodom gesta Bratislava Jugovića. Sličan odgovor dala je i njegova stranačka koleginica Dijana Vukomanović: „nemam komentar, službeno sam na zimskom zasedanju PS OEBS-a u Beču“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari