U normalnim društvima se ljudi posle izrečenih neosnovanih optužbi više ne bave politikom, odnosno odu iz nje i sumnjam da će taj spor u ovakvoj pravnoj državi dobiti svoj epilog na sudu, kaže za Danas Marko Đurišić, šef poslaničke grupe SDS u Skupštini Srbije, povodom najave Zorana Babića, šefa poslaničke grupe SNS, da će ga tužiti „za besmislice i optužbe koje su iznete u mudžahedinskom tonu protiv Aleksandra Vučića i SNS“.

Spor SDS i SNS izazvao je Babić, koji je izjavio da su Đurišić i lider SDS i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić „naručili sva ubistva u Beogradu do 2012. i da su šefovi mafije“.  Posle te izjave, SDS je saopštila da će „odgovor Borisa Tadića na izrečenu optužbu biti pokretanje tužbe protiv Zorana Babića“.

– Đurišić kaže da sumnja i u razrešenje ove situacije u sudu kao i da je u tom smislu Srbija zaista pravna država. Upitan kako onda gleda na to što će se Tadić odazvati eventualnom pozivu odbrane Miroslava Miškovića, on kaže da je najava odazivanja sudu nešto sasvim drugo.

– To je poštovanje institucija. Ako mi ne poštujemo institucije, one onda u ovim uslovima neće moći ni da rade jer njihov rad ugrožava ova vlada. To se vidi u izveštajima Evropske komisije u kojim piše da je nezavisnost pravosuđa i dalje opterećena uplivom politike – objašnjava Đurišić.

Na pitanje šta je drugačije od vremena vlade DS, on kaže da su se stvari promenile nagore i da je rešenje toga odlazak ove vlade s vlasti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari