Demokratska stranka neće ulaziti u koncentracionu vladu u Vojvodini niti na bilo koji način sarađivati sa SNS, s obzirom na to da ne dele nijedan zajednički stav o Vojvodini i njenim najznačajnijim vrednostima, saopštio je juče Pokrajinski odbor DS. Glavni odbor LSV će se o tome izjasniti najverovatnije početkom septembra, rekao je juče zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.


Lider SVM Ištvan Pastor, čija je ideja da se formira oročena koncentraciona vlada u kojoj bi bile sve stranke pokrajinskog parlamenta, vodiće razgovore sa svim predstavnicima stranaka koji bi trebalo da počnu početkom sledeće nedelje, navode mediji.

Iako je NDS pre par dana najavila izlazak iz pregovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade koje vodi sa LSV i DS, i time poljuljala mogućnost da te tri stranke učestvuju u vlasti u Vojvodini, Pokrajinski odbor demokrata juče u svom saopštenju naveo je da je jednoglasno usvojio dokument u kojem su usaglašeni stavovi tehničkih grupa ovih stranaka o budućoj vladi Vojvodine. DS navodi da su dokument 15. avgusta usaglasili timovi sve tri stranke. O donetoj odluci su obavešteni NDS i LSV i predložen je nastavak razgovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Kostreš je potvrdio da su tehničke grupe LSV, DS i NDS postigle konsenzus oko pitanja rekonstrukcije vlade. „U principu, jeste postignut konsenzus na tehničkom nivou. Ali, stranački organi će dati poslednju reč da li će se pregovori nastaviti u okviru tehničkih grupa ili će se podići na viši nivo“, kazao je Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari