U Skupštini Srbije juče je predloženo formiranje dva anketna odbora – najpre je Dragan Šutanovac u ime DS zatražio odbor koji će utvrditi ko je i po čijem nalogu prisluškivao Bojana Pajtića, predsednika DS-a i vojvođanske vlade, da bi naprednjaci odmah reagovali kontrapredlogom. Zoran Babić, šef skupštinskih naprednjaka, predložio je formiranje anketnog odbora, koji će se baviti svim „mafijaško-kriminalnim radnjama svetog kumovskog trijumvirata Šutanovac-Pajtić-Stefanović.“


„Zadatak anketnog odbora čije osnivanje traži DS bio bi da istraži ko je i po čijem nalogu prisluškivao Bojana Pajtića, kao i da li je Lidija Udovički u martu 2014. bila zaposlena u firmi Continental Wind Serbia. Insistiramo na istini i na formiranju anketnog odbora, jer smo se uverili da istražni organi nisu u stanju da utvrde činjenice ni povodom pada vojnog helikoptera, ni povodom drugih stvari. Za nas je problematično i što se direktorka u ostavci te kompanije Ana Brnabić sa te pozicije preselila u Vladu Srbije. Izgleda da je Ana Brnabić zaboravila da je potpisala isti papir koji je potpisala i Lidija Udovički“, rekao je Šutanovac, dodajući da DS insistira samo na istini.

Podsetivši na raniju izjavu Nebojše Stefanovića, ministra policije, da je u periodu od 2008. do 2012. bio prisluškivan Aleksandar Vučić, Šutanovac je rekao da DS traži da i to bude ispitano, kako bi se videlo zbog čega je to rađeno i da li je postojao sudski nalog. Šutanovac je najavio da će DS tokom ove nedelje zvanično predati zahtev za osnivanje, ali je najavio i da će razgovarati sa svim poslaničkim grupama od kojih očekuje podršku za DS-ov predlog.

Kao odgovor na dilemu da li će SNS podržati formiranje anketnog odbora o aferi prisluškivanja, novinarima se odmah obratio Zoran Babić najavivši, međutim, da će SNS zatraži formiranje anketnog odbora o svim kriminalnim radnjama funkcionera DS.

On je naveo niz razloga od neprihvaćene krivične prijave protiv Šutanovca zbog pada vojnog aviona 'Lasta', malverzacija pokrajinskog premijera u okviru Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, neizgradnje objekta za decu sa posebnim potrebama u Novom Bečeju i nezakonite radnja u Razvojnoj banci Vojvodine. „Zahtev DS za formiranje anketnog odbora je još jedan pokušaj demokrata da dobiju poligon za destabilizaciju društva i za vređanje najmoćnije države i ambasadora SAD. U danima koji su iza nas, pokazalo se da je ovo korišćenje laži u političke svrhe, pokušaj destabilizacije. Nisu uspeli pa im sada treba novi poligon. Skupština će se izjasniti o ovome“, rekao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari