Predsedništvo Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) pokreće postupak za smenu Emira Elfića sa mesta predsednika te stranke.

U saopštenju za javnost navedeno je da je rukovodstvo BDZ, pre pet dana, donelo odluku da od svog predsednika zatraži da podnese ostavku u roku od 48 sati, jer je „u proteklom periodu rukovodio strankom suprotno cilju njenog osnivanja, programa i interesa BDZ“ i da učestalo krši Statut partije. Elfiću je ostavljena mogućnost da zadrži mandat narodnog poslanika. S obzirom, da nije podneo ostavku pokrenut je postupak za njegovu smenu.

Predsedništvo BDZ svom predsedniku zamera da za dve i po godine postojanja partije nije sazvao nijednu stranačku skupštinu, da su održane samo dve sednice Glavnog odbora, da sednice predsedništva nikada nisu održane u punom sastavu, nema zapisnika niti pravosnažnih odluka, nije donet finansijski plan stranke niti je predsednik podneo finansijske izveštaje. Stranačke kolege predsedniku BDZ na dušu stavljaju da se nakon izbora distancirao od „baze stranke“, da je bez saglasnosti organa stranke pregovarao o stvaranju koalicija sa predstavnicima SDA i SDP, da „permanentno koketira sa otvorenim protivnicima stranke“, da pokušava da BDZ pretvori u interesnu zajednicu, da nikada nije uspostavio komunikaciju sa članovima užeg rukovodstva, osim sa ličnim prijateljima i da je zahvaljujući njemu potpuno prestao rad mladih ove partije. Predsednik BDZ na telefonske pozive odgovarao je SMS porukom da je na sastanku .

BDZ je deo sistema koji predvodi muftija Muamer Zukorlić, čiji je Efić rođak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari