Doskorašnji visoki funkcioneri Srpskog pokreta obnove Srđan Srećković i Sanja Čeković formirali su frakciju unutar te stranke pod imenom Izvorni SPO, saopštili su Srećković i Čekovićeva. Ovu vest u stranci Vuka Draškovića demantuju.



U jučerašnjem saopštenju Srećkovića i Čekovićeve, koji smatraju nelegalnom nedavnu odluku o njihovom isključenju iz SPO, navodi se da je ključni cilj frakcije, na čijem su čelu, da se u najkraćem roku, a svakako pre izbora, SPO vrati izvornom državotvornom i nacionalnom programu.


„Od uspeha ove frakcije zavisi da li će SPO opstati na političkoj sceni, upozoravaju aktuelni ministar vera i dijaspore i državna sekretarka za ljudska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Prema njihovoj oceni, „ono što se u javnosti predstavlja kao politika stranke poslednjih meseci izazvalo je nesagledive posledice po budućnost stranke“.

Portparol SPO Nemanja Starović povodom ove vesti je izjavio da je SPO potpuno jedinstven i nalazi se u periodu najvećeg uzleta od 2.000. godine. On je istakao da „nema govora ni o kakvim podelama ili, ne daj bože, frakcijama u SPO“. „Kada bismo se malo igrali, poručili bismo toj veseloj grupici bivših članova naše stranke da bi im, umesto što su predložili sebi naziv, skraćeno ISPO, mnogo tačnije bilo kad bi se proglasili frakcijom za čuvanje fotelja Srđana Srećkovića i Sanje Čeković“, rekao je Starović.

Podsetimo, SPO traži smenu ministra Srećkovića i državne sekretarke Čeković. Dok se taj njihov zahtev ne ispuni, poslanici ove stranke neće učestvovati u radu Skupštine Srbije čime vladajuću većinu dovode u pitanje. U petak su Srećković i Čeković saopštili da je njihov mandat na raspolaganju premijeru, a nakon te vesti SPO je saopštio da su Srećković i Čekovićeva izbačeni iz stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari