Sednica Glavnog odbora SNS zakazana za danas odložena je zbog obaveza predsednika stranke Aleksandra Vučića koje ima kao premijer Srbije, saznaje Danas u sedištu naprednjaka. Novi termin sednice određen je juče, te će GO SNS biti održan u nedelju 26. aprila, dan uoči prve godišnjice formiranja Vlade Srbije.


Potpredsednica SNS i ministarka saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović potvrđuje za naš list da je sednica odložena „samo zbog zauzetosti“. Govoreći o očekivanjima, ona navodi da je tema GO politička i ekonomska situacija u zemlji, kao i analiza rada vlade i da je to tako na svakom odboru. „Ne analizira se, inače, rad samo na godišnjice već na svakom odboru. Kao i realizacija, odnosno sprovođenje stranačkih izbora po Srbiji“, ukazuje Mihajlovićeva.

Podsetimo, GO SNS zakazan je bio za 17. april na poslednjoj sednici Predsedništva stranke održanoj 16. marta. Kako je Vučić tada najavio, GO bi trebalo da razmatra aktuelnu političku situaciju u zemlji, prvih godinu dana rada Vlade Srbije i ostalih izvršnih organa vlasti, kao i pritiske na vladu koji stižu iz Haga. On je tada rekao i da rekonstrukcija neće biti samo kozmetička i da postoje četiri scenarija.

„Jedna od opcija je da dođe do promene koalicionih snaga, druga da dođe do značajnih promena u SNS, trećavlada srbije podrazumeva smenu na čelu vlade, a četvrta je da ne bude nikakvih promena do decembra, da sačekamo pokrajinske i lokalne izbore pa ćemo videti“, rekao je Vučić pre mesec dana. Upitan koja je, prema njegovom mišljenju, najbolja opcija, istakao je da ne bi o tome, ali da misli da će njegova opcija biti podržana. Kada je reč o vanrednim parlamentarnim izborima, Vučić je nedavno rekao da oni neće biti raspisani i da su to izmislili mediji.

Potpredsednik SNS Goran Knežević rekao je pre dva dana za naš list da ne očekuje da će lider SNS na sednici GO stranke predložiti smenu pojedinih ministara.

 

Knežević na čelu naprednjaka u Zrenjaninu

Zrenjanin – Goran Knežević, potpredsednik SNS, izabran je za predsednika Gradskog odbora stranke u Zrenjaninu. Za Kneževića, koji je bio jedini kandidat, glasali su svi prisutni delegati čime mu je dato jednoglasno poverenje za još jedan mandat na čelu ove stranke. „Politika reformi je jedini način da se konsolidujemo, oporavimo zemlju i sa novim elanom iskoračimo iz vremena krize u vreme razvoja. Ono što smo obećali, to i realizujemo, kako u zemlji tako i u Zrenjaninu“, naveo je Knežević. M. P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari